Sygeplejerske får nok: Er rengøringsfolkene helt ligeglade?

Hvor lang tid er du om at gøre en hospitalsstue ren? Sofie fortæller, at det tager fire-fem minutter på hendes hospital, og det synes hun ikke er nok

- Som sygeplejerske på et af de større danske hospitaler siger jeg: SPECIALUDDAN DOG RENGØRINGSPERSONALET!

- Find pengene til at SPECIALuddanne rengøringspersonale til SPECIFIK rengøring af hospitalsstuer, så forståelse for patienter, infektioner, virus, svamp og bakterier opnås!

Ansæt nogle flere og giv en højere løn
- Og husk: Specialuddannelse afføder højere løn! Og ydermere vil ovenstående scenarie også skabe flere arbejdspladser!

Sådan skriver nationens! Sofie V i et læserbrev om kvaliteten af den rengøring hun ser på sin arbejdsplads - og som TV2 har sat fokus på i dokumentarern 'Patienten der fik nok'. I TV2s progam viser det sig, at rengøringspersonale på Hvidovre Hospital Rengøringsfolk blot lader som om, de gør rent. Så slemt er det ikke på Sofies afdeling, men hendes opråb fortsætter således:

- Jeg oplever dagligt, hvordan nuværende rengøringspersonale er inde og ude af stuen på knap fem minutter - og det er faktisk temmelig akkurat.

For i dag er der ingen omtanke
- Det er tydeligt, hvordan de absolut ingen omtanke eller kendskab har til patienter og deres meget store risiko for at få infektioner, når der ikke bliver gjort ordentligt rent!

- Eller også er de bare ligeglade... Det ville jeg nok også være til den løn, de givetvis modtager.

- Ret op, Danmark, lyder det fra Sofie, men hvad mener du?

Skal hospitalerne ansætte flere rengøringsfolk, og give dem noget mere uddannelse og en højere løn?

Hvert år får omkring 60.000 patienter en infektion, når de er indlagt på sygehuset, og en del af forklaringen er mangelfuld rengøring. En Megafon-måling foretaget for TV 2 viser, at op mod hver femte dansker, 18 procent for at være præcis, har oplevet dårlig eller meget dårlig rengøring på et sygehus.

Hvad er din oplevelse af forholdende på sygehusene?

127 kommentarer
Vis kommentarer