Sygt: Bøde for at fyre i egen brændeovn om natten

Nye regler for borgerne med brændeovn i Frederiksberg Kommune. Ingen natfyring, optænding med pindebrænde - og bøder

Hvis klokken er over 22, skal du ikke lægge sådan et stykke i brændeovnen, hvis du bor på Frederiksberg. (Foto: Colourbox)
Hvis klokken er over 22, skal du ikke lægge sådan et stykke i brændeovnen, hvis du bor på Frederiksberg. (Foto: Colourbox)

- Hahah hvor sygt.

- Skal fandme nok selv styre hvornår jeg vil fyre.

Kun godkendt brænde
- Eftersom den fungerer som eneste varmekilde er det ok rart, at der ikke er minus grader når man står op. Styr jeres sygelige kontrol psykose.

Sådan skriver Michal H A på DitBTs Facebook-side om de regler for brug af brændeovne, kommunalbestyrelsen i den 110.000-borgere store kommune. 

Forureringsmæssigt forbud mod natte-ild
For reglerne - som på kommunaldansk har fået navnet 'Forskrift for brug af fastbrændselsovne (brændeovne etc.) i Frederiksberg Kommune' - betyder blandt andet, at frederiksberg-borgerne fremover kun må fyre med godkendt brændsel, der er opbevaret tørt og at optænding skal ske med pindebrænde. Og at man skal lade ilden gå ud når man går i seng:

- Der må af forureningsmæssige årsager ikke fyres 'over natten, hedder det i forskriftens paragraf 13.

Brændeovne burde være helt forbudt
Alle overtrædelser kan straffes med bøde, og måske er det derfor at Michal har høstet 215 likes for sin 'sygelig kontrol psykose'-kommentar, mens Elisabeth M kun har fået fem thumbs up for sin kommentar, der lyder:

- Ja, det skal være helt forbudt med brændeovne.

- De forurener så meget, der må findes andre varmekilder.

Men hvad mener du om brændeovne i byen? Og synes du det er fornuftigt, at man kan risikere en bøde, hvis man har gang i sin ovn i en sen nattetime?

For et år siden skrev cand.techn.soc., miljøtekniker og laborant Ryan Lund til nationen! og forklarede, at de dræbere og miljøsyndere, der går under navnet 'brændeovne', er ansvarlige for adskillige dødsfald:

Se også: EU-miljøkrav: Forbyd biler eller brændeovne

- Konservativt anslået dør ca. 200-250 danskere hvert år i 10 år før tid pga. udledning af partikler fra brændefyring. Det er flere end der mister livet i trafikulykker i Danmark.

- Et langt større antal bliver alvorligt syge af brænderøgsforurening, dvs. får hjertekarsygdomme, luftvejslidelser, diabetes og kræft, skrev Ryan.

Tænker du over at din brændeovn er med til at forurene?

 

 

157 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere