Tåbeligste omkostning nogensinde: Elever skal betale for vand

Ramaskrig over nyt produkt rettet mod skolelever, der ikke får nok at drikke i skoletiden.

2,49 kroner om dagen plus pant - så får skolebørn leveret en flaske vand. men hvad mener du om at skolebørnene skal betale for vand? Foto: screenshot fra skolevand.nu
2,49 kroner om dagen plus pant - så får skolebørn leveret en flaske vand. men hvad mener du om at skolebørnene skal betale for vand? Foto: screenshot fra skolevand.nu

- Det er da næsten den til dato tåbeligste omkostning at indføre.

- Vores vand i hanerne er glimrende - og vi kan bare fylde det på en vandflaske, hvis det er mere 'attraktivt' at drikke det af den, frem for et glas eller en drikkedunk.

Kommercialisering af skolen er imbecilt
Sådan skriver Annie V på DRnyheders Facebook i en af kommentarer nyheden om at skolemælken nu får konkurrence fra 'skolevand.nu'. Det er firmaet Aqua D'Or, der står bag, og tanken er at vandflaskerne - som bliver solgt for 2,49 plus pant (normalpris i supermarkedet er 8,95 plus pant) - skal sikre, at skolebørn med lange skoledage, får noget at drikke, men Annie er ikke den eneste, der synes at skolevand er overflødigt:

- Vand på flaske er fødevareindustriens største svindelnummer til dato - og DET siger en del, skriver Tage K på DRs Facebook, hvor det er svært at finde rosende kommentarer:

Hvad med at gøre rent på skoletoiletterne i stedet for?
- At kommercialisere folkeskolen er helt igennem imbecilt, skriver Søren S, hvis 11-årige barn har en fyldt drikkedunk med hjemmefra hver evig eneste morgen.

- Fuck hvor idiotisk. Hvad med at sørge for at gøre rent på deres toiletter så de bare kan fylde sin drikkedunk op? Uden at kaste op over at gå ud på toilettet, skriver Lars S.

Men hvad tænker du? Får skolebørnene nok at drikke i løbet af dagen? Og tror du børn hellere vil drikke vand af en flaske end af hanen?

Frederik Meyer - som er salgsdirektør hos Aqua D'Or - forstår ikke kritikken. Han siger til nationen!: 

Vil gerne være sikker på at min søn får vand
- Hvis jeg f.ex. spørger min søn på 8 år om han har husket at drikke i løbet af dagen, så kan jeg ikke være sikker.

- Men hvis jeg ved, at han har fået en halv liter vand bragt op i klassen, så kan jeg jo se, hvor meget han har drukket, når han kommer hjem, siger Frederik, men hvad siger du?