Annonce:
Annonce:

Taber: Kæmpe nederlag til Dan

Fra i dag kan man kalde investeringer i atomkraft for grønne. Det har EU bestemt selv om Danmark med Dan Jørgensen i spidsen har kæmpet imod med næb og kløer

Dan vil ikke have et atomkraftværk i Danmark - og han har kæmpet imod at andre landes akraftværker bliver kaldt grønne. men i dag led den danske minister et voldsomt nederlag. Arkivfoto: Finn Frandsen
Dan vil ikke have et atomkraftværk i Danmark - og han har kæmpet imod at andre landes akraftværker bliver kaldt grønne. men i dag led den danske minister et voldsomt nederlag. Arkivfoto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg nationen!

- EU-kommisionen vil klassificere investeringer i atomkraft som 'grønne'.

- Det kæmper jeg på Danmarks vegne imod med næb og kløer!

55 km fra Danmark: To nye a-kraftværker

Tegning: Patrick Byron
Tegning: Patrick Byron
 

SF: Meget trist dag for klimaet
Sådan skrev klima-minister Dan Jørgensen i februar, da EU-kommissionens plan om at erklære atomkraft og naturgas for en del af den grønne klimaløsning blev offentliggjort.

Dan mente, at det ville være et 'tilbageskridt', der 'sender de forkerte signaler til de finansielle markeder', hvis atomkraft og naturgas blev inkluderet i EU’s store guide over bæredygtige investeringer.

Projekt til 210 milliarder udskudt

Sydkorea amok over dansk firma

Annonce:

Nederlag i dag
Men Dan Jørgensens kamp - som han førte på Facebook og via protest-breve til EU - er nu tabt. De folkevalgte medlemmer af EU-parlamentet har i dag godkendt planerne. Danske Margrete Auken var dog en af de 278 ud af parlamentets 705 medlemmer, der stemte imod:

- Meget trist dag for klimaet!

- Vejen er nu banet for at investeringer i disse energiformer (atomkraft og naturgas) kan kaldes bæredygtige, skriver Margrete Auken på twitter.

13 ud af 27 EU-lande har atomkraft
Lige nu er der atomkraft i 13 ud af EUs 27 lande. Danmarks naboer Tyskland, Sverige og England har atomkraft. Holland og Belgien har atomkraft - og Polen vil bygge seks værker frem mod 2045.

Og ifølge Eurostat kom en fjerdedel - 24.6 procent af den elektricitet, der blev produceret i EU i 2020, fra atomkraft.

Biden, Johnson og Macron: Atomkraft, atomkraft og atomkraft

Strider mod danske interesser
nationen! har spurgt Dan Jørgensen hvordan han har det med afstemningen i dag. Og han har det ikke godt:

- Regeringen har hele vejen igennem kæmpet for, at atomkraft og naturgas ikke klassificeres som bæredygtige på linje med vedvarende energi.

Annonce:

Skuffende
- Derfor er jeg skuffet over, at der hverken i Rådet eller Parlamentet har kunnet mønstres flertal for at tage retsakten af bordet, trods massiv kritik fra eksperter, erhvervsliv og regeringer.

- Dermed er incitamentet nu styrket til at foretage investeringer, der er problematiske for miljø og klima, og som strider mod danske interesser, skriver Dan Jørgensen til nationen!

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: