Tænkte det nok: Manden bag bøf-afgift er vegetar

Hvis man foreslår afgift på oksekød må man være vegetar, mente flere på nationen! i går.

- Etisk råd sammensætning må fortrinsvis bestå af frelste vegetarer og burde ikke blande sig i Danskernes madvaner.

- Med disse smagsdommer holdninger, skulle de tage og nedlægge sig selv, for hoved parten af befolkningen, ønsker friheden, til selv at bestemme, hvad de spiser.

Vil helt ikke afspore debatten
Sådan skriver Hans P. i en af de cirka 650 kommentarer forslaget fra Etisk Råd om en afgift på oksekød har fået på nationen! og Facebook.

nationen Ny afgift: Vil lægge grønt klima-gebyr på røde bøffer

Og Hans er ikke den eneste, der tænker, at der må stå vegetarer bag sådan et forslag, og derfor har nationen! spurgt Mickey Gjerris, formand for Rådets bøfafgiftsarbejdsgruppe - og lektor i bioetik ved Københavns Universitet - om hans madvaner. Og selv om han er bange for, at svaret vil afspore debatten, lyder hans mailsvar på spørgsmålet 'men spiser du oksekød?' således:

- Men nej. Det gør jeg ikke.

- Det vil dog være rart, hvis du vil præsentere rækkefølgen.

Fem grunde til at jeg ikke spiser kød
- Jeg går ikke ind for afgifter, fordi jeg ikke spiser kød. Jeg spiser ikke kød fordi det skader klima, natur, biodiversitet, dyr og mennesker.

- Af samme grund mener jeg (på linje med det store flertal i rådet og en række internationale organisationer fx FN), at vi er nødt til at sænke forbruget af animalske produkter - i særdeleshed oksekød.

De fleste læsere synes bøfafgift er en skidt ide
- Og her er afgifter en mulighed for at påvirke forbrugerne, skriver Mickey Gjerris.

Sådan ser den bøf ud, en person, der har gennemført en videregående uddannelse, vil vælge. Hvis man skal tro WashingtonPost.(foto wikicommons) nationen Gennemstegt bøf-kød: Så er du nok mindre begavet

I nationens! lille netafstemning som lige over 4000 læsere har deltaget i, er der pt(tirsdag kl. 15.00) et stort flertal mod afgift på oksekød.

Men hvad mener du? Er det relevant at vide at formanden for etisk råds udvalg om oksekødsafgfiter ikke spiser kød?

Etisk Råd skal debattere forslaget d. 3. maj - hvad synes du?

 

399 kommentarer
Vis kommentarer