Tager arabiske lande nok flygtninge?: Se hvad arabere mener

Mange på nationen! spørger, hvorfor de rige arabiske stater ikke gør mere for at tage imod flygtninge fra Syrien og Afrika. Nu spørger GulfNews deres læsere, og de synes også, at arabiske lande gør for lidt

GulfNews, der laver nyheder i de Forenede Arabiske Emirater, spørger i dag deres læsere, hvem der kan gøre mere for flygtningene. (screenshot fra Gulfnews.com)
GulfNews, der laver nyheder i de Forenede Arabiske Emirater, spørger i dag deres læsere, hvem der kan gøre mere for flygtningene. (screenshot fra Gulfnews.com)

- Ja, det er mere logisk, at muslimer flygter til muslimske lande. De ligger tættere på.

Sådan skriver nationens! 'Skatteyderen' i en af de titusindvis af kommentarer, der er skrevet de seneste dage i debatten om flygtninge-strømmen mod Europa.

Borgerkrig i Danmark - så flygter jeg til Sverige
Skatteyderen har høstet 20 negative men hele 120 positive thumbs up for sin kommentar, og han uddyber sit forslag sådan her:

- Der kun ca. 200 km hav imellem Eritrea og det rige Saudi Arabien og måske 600 km. til Egypten.

- Oman og UAE er også tæt på. En flugt til Europa og endda det nordlige Europa er derfor ren migration.

- Fra Syrien er den naturlige destination Tyrkiet, Jordan, Libanon og Saudi Arabien - også selvom der måske er bedre vilkår i Europa.

168 arabiske læsere har stemt: 37 synes de gør for lidt
- Hvis der opstod borgerkrig i Sverige ville Danmark være det naturlige flugtmål.

- Europa kan simpelt ikke absorbere hele befolkninger fra Mellemøsten og Afrika - så ender vi med at have de samme problemer, som de har om 10-20-30 år, fortsætter skatteyderen, der får opbakning fra læserne på den arabiske GulfNews', der hører hjemme i de Forenede Arabiske Emirater:

 

Vi skændes med Europa, men vil ikke selv have dem
I en afstemning om, hvem der skal gøre mere for at hjælpe de mange flygtninge, har 'arabiske nationer' lige nu fået 38 procent af stemmerne, mens EU-lande kun har fået 5 procent:

Og på Gulfnews facebokside skriver Safdar Mohammed i den mest populære kommentar, at der er tale om hykleri:

- Dilemmaet er jo, at vi skændes med de europæiske lande om at tage imod vores muslimske brødre og søstre som flygtninge, mens vi samtidig ikke vil have dem i vores lande.

- Snak lige om hykleri (munafiqat).

På Al-Jazeea og Al-Arabiya bliver flygtningekrisen i stort omfang omtalt som europæisk, men hvad synes du? Kan de arabiske lande gøre mere?