Tak til Morten: Kan gøre Danmark anstændigt igen

De Radikale kan ikke støtte en regering, der ikke vil arbejde for integration.

Morten Østergaard vil have et opgør med det en måned gamle paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik. Ellers vil han ikke gøre Mette Frederiksen til statsminister. Arkivfoto: Jens Dresling
Morten Østergaard vil have et opgør med det en måned gamle paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik. Ellers vil han ikke gøre Mette Frederiksen til statsminister. Arkivfoto: Jens Dresling

- Tak Morten for at gøre DK anstændigt igen. 
- Lad os håbe årene under Dansk Forbudsparti’s regime er over.

Sådan skriver Kenneth N i den pt mest populære kommentar (53 likes), der er skrevet på Politikens Facebook-profil om den radikale leder Morten Østergaards krav om, at Socialdemokratiet skal ændre udlændingepolitik.
 


Vi vil fremme integrationen
- Skal vi kunne støtte en regering, skal vi være enige om dens politik på centrale områder, herunder hvordan vi fremmer integrationen i stedet for at sætte den i stå.

- Kan vi ikke det, kan vi ikke støtte en regering – og så er vi imod, siger Morten Østergaard til Berlingske om det såkaldte paradigme-skift, der blev vedtaget i folketinget for en måned tids siden.

Paradigmeskiftet har været flittigt debatteret her på nationen!, hvor bl.a. flere syriske flygtninge har skrevet, at de har mistet motivationen til integrere sig:

Det nye paradigmeskift får mig til at føle, at jeg har spildt mange år af mit liv på at lære dansk og blive integreret. Jeg er virkelig ked er, at det Danmark, der beskytter mig, har et folketing, hvori 76% stemte ja til det umenneskelige paradigmeskift, skriver Rahima, der læser på Herningsholm Gymnasium og har været her i tre og et halvt år. nationen Syrisk flygtning: Spild af tid at lære at tale dansk

Jeg har mistet lysten til at gå i skole. Mine drømme og mål er gået i vasken. Jeg kan ikke sove om natten på grund af frygt for at blive sendt hjem til Syrien, hvor jeg kan risikere at blive slået ihjel, siger Abdallah (tv), der her er sammen med vennen  Ehab. nationen Har fuldstændig mistet lysten til integration

Hvad med anstændighed når det gælder gamle og syge?
Men ser man i de øvrige kommentarer på Politikens Facebook, så er der også folk, der kritiserer Morten Østergaard:

- Sjovt det kun handler om udlændinge.

- Han kræver ikke anstændighed når det handler om vores syge gamle og fattige, skriver Glenn R og Jesper P fortsætter:

- Så melder Morten Østergaard klart ud. Han vil rulle den stramme udlændingepolitik tilbage og åbne sluserne op igen, hvis han skal pege på Mette Frederiksen.

Har syv procent i dag
- Han vil også sørge for at mennesker med fremmed herkomst bliver bedre integreret. Tankevækkende udmelding, når man tænker på, at hans parti gennem årtier har været støtteparti eller siddet i regering, hvor de ikke formåede at få de fremmede integreret.

- Hvorfor tror han så, at det kan lykkes nu, skriver Jesper.

De Radikale står til at få 7 procent af stemmerne ifølge en Norstat måling foretaget for Jyllandsposten og Altinget i sidste uge, men hvad tror du?

627 kommentarer
Vis kommentarer