'Tanken om at blive sendt hjem til Sudan gør os utrygge'

De har siddet her i mange år, men mener at deres asylansøgninger er blevet afvist på et forkert grundlag. Nu er de bange for at blive sendt hjem

- Undertegnede, en gruppe af sudanesiske flygtninge i Danmark, vil hermed appellere for en retfærdig asylbehandling, og samtidig fortælle jer, at vi har levet mange år i de danske asylcentre uden noget fremtidsperspektiv.

Revurder vores sager
- Hjælpe os med at få vores sager behandlet, og om at få revurderet den information om den aktuelle situation i Sudan, der kendes officielt og er tilgængelig i Udlændingestyrelsen og Flygtningenævnet.

Vi risikerer vores liv
Sådan skriver en gruppe asylsøgere fra Sudan med Khidir A. Al-manan i spidsen i et læserbrev til Ekstra Bladet. De mener, at deres asylsager er blevet afvist på grund af en fejlvurdering af situationen i Sudan, og har demonstreret på Rådhuspladsen for et par uger siden. Men de vil gerne have mere opmærksomhed omkring deres situation, og derfor fortsætter deres brev således:

- Vi risikerer vores liv, hvis vi bliver sendt tilbage!

- De er dårlige forhold i Sudan, hvor myndighederne udøver en krig og udryddelse i Darfur, Syd Kordufan, Nuba-bjergene, og Blå Nil og flere regioner i Sudan.

 

Bombninger og voldtægter
- Død, bombninger fra luften, voldtægter, massefordrivelse, arrestationer, og retsforfølgning uden for lovens rammer er desværre blevet en del af det daglige liv.

- Vi har sendt disse oplysninger til internationale agenturer, og til FN-kontoret i København og understreget, at Sudans præsident Omar Hassan Al-Bashir og hans mange ministre er eftersøgt af Den Internationale Straffedomstol, hvor de anklages for krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab.

Tanken om at blive sendt hjem gør os utrygge
- Lige nu har den sudanesiske regering sendt en højtstående sikkerhedsdelegation til Danmark for at bringe nogle sudanesiske flygtninge tilbage til Sudan, især dem, der opholder sig på adskillige asylcentre i Danmark samt en del asylansøger i Norge, hvis sager blev afvist.

- Tanken om at blive tilbagesendt til Sudan er med til at gøre os utrygge, idet vi kan regne med fatale konsekvenser, hvis tilbagevendelsen sker.

- Med venlig hilsen, Gruppen af sudanesiske flygtninge i Danmark.

Der sidder 30 afviste sudanesere i såkaldt udsendelsesposition ifølge Integrationsministeriet.

Forstår du godt, at er utrygge ved tanken om at blive sendt hjem?

 

 

1 af 2 
2 af 2 
154 kommentarer
Vis kommentarer