Tarvelig: Joachim beder syg kontanthjælpsdame om at gøre rent

Anne er syg af stress og får kontanthjælp. Derfor snakkede hun i går med Joachim B Olsen, der mente hun skulle tage et rengøringsjob

- JBO er langt langt ude af tarvelighedens dystre vej...

- Gid at han en dag bliver stillet til regnskab for alle de mennesker, hvis liv og muligheder han er med til at forringe, eller helt ødelægge!

Sådan skriver Henrik B på TV2Nyhedernes Facebookside i en af de 336 kommentarer, den økonomi-snak kontanthjælpsmodtageren Anne havde med politikeren Joachim B Olsen i går, har fået.

Får 19000 udbetalt i dag - mister cirka 3000
Anne - der er syg og stressramt og først regner med at være rask om et års tid - er nemlig en af dem, der bliver ramt af det kontanthælpsloft regeringen er ved at få vedtaget.

Hun har i dag godt 19000 kr udbetalt til sig selv og sine to børn - inklusiv kontanthjælp, boligstøtte, børne- og ungeydelse og børnetilskud. Det beløb bliver cirka 3000 mindre, når loftet bliver vedtaget, og hvor meget 3000 kr betyder for hendes økonomi, ville hun gerne forklare Joachim, der dog indledte med at hun skulle tage et rengøringsjob hos ISS.

Se også: Førtidspensionist til Joachim: Siger du jeg ikke gider arbejde?

Fortæller kun den halve historie
- Tv2-jounalisten og JBO skulle ansættes ved Se og Hør. I fortæller kun den halve historie.

- Men ellers et godt forsøg på endnu en gang at dække over soldaten, der tager i byen for at fortælle hvor godt de dårlig stillede i vores samfund har det, skriver Claus J på TV2s facebook og John BJ er nig:

- Hun skulle ik' være på bistand men på sygedagpenge istedet..

Jeg ville da også gerne have 19000 pr måned
Liberal Alliances formands Facebook er der derimod stor opbakning til Joachims måde at tale med den syge kontanthjælpsdame på:

- Jeg vil da også gerne have 19.400 udbetalt hver måned. Men som selvstændig i taxa branchen, der langsomt er ved at dø, kan jeg kun drømme om det 

- Men til trods for det, står jeg glædeligt op hver morgen og kører af sted i vores taxa. Jeg har et job, som jeg er stolt af  Og så forsørger vi os selv, skriver Iben, og Uffe L. skriver også om ansvaret for at sørge for sig selv:

Fordelings-samfunds-socialister
- Det værste ved det hele er så den dag, vi virkelig får hul igennem og millioner triller ind på kontoen .... så står der en masse fordelings-samfunds-socialister, på sidelinjen og hyler.

- De mener, de har krav til at få del af den kage, jeg har bagt, folk der ikke gad at være med til at plante det frø, der blev til kornet, der blev til melet, der blev til kagen...

- Istedet for at tage ANSVAR for eget liv og skaffe penge til det samfund vi lever i.

Se også: Ville starte dagpenge-oprør: Mit udseende står i vejen

Men hvad mener du? Er det for svært at få sygedagpenge? Og kan man tillade sig at tilbyde en syg stressramt enlig mor et job i rengøringsbranchen?

 

 

941 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere