Test af 181 personers urin og spyt: e-cigaretter er sundere

Det britiske Cancer Research har undersøgt 181 personer, der har brugt e-cigaretter i mindst 6 måneder. Og konkluderer at e-cigaretter er sundere end almindelige cigaretter

- De fleste undersøgelser af e-cigaretter har enten set på dampen eller væsken, men de færreste har undersøgt, hvad kroppen egentlig bliver udsat for, når man ryger e-cigaretter.

- Vores undersøgelsen er den første til at udrede det - ihvertfald hvis man ser på længerevarende forbrug af e-cigaretter.

Sådan siger doktor Lion Shabab, der er en af de videnskabsfolk fra University College London, der for Cancer Research UK, den britiske fætter til Kræftens Bekæmpelse, har undersøgt effekten af e-cigaretter, til DigitalTrends.com.

E-cigaretter er sikrere end almindelige cigaretter
Shabab og hans kollegaer har fundet ud af at rygere, der har skiftet almindelige cigaretter ud med e-cigaretter i minimum 6 måneder, har et markant mindre niveau af kræftfremkaldende substanser i deres kroppe.

Man analyserede urin og spyt fra 181 personer, og fandt at NNAL-niveauet var hele 97,5 procent lavere hos de rygere, der røg e-cigaretter, sammenlignet med de personer, der stadig røg almindelige smøger. NNAL er et kemikalie, der er blevet forbundet med lungekræft.

-  Hvis man bruger e-cigaretter vil man med stor sandsynlighed få et bedre helbred på lang sigt. Især hvis man kigger cancer-risikoen, siger dr. Lion til DigitalTrends, der også citerer forskeren for denne konklusion:

- E-cigaretter er helt sikkert sikrere end almindelige cigaretter.

Men hvad tænker du? Skal Kræftens Bekæmpelse i Danmark også undersøge e-cigaretter?

1 af 2 
2 af 2 
100 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere