Test: Kan du blive dansker i Støjbergs Danmark?

Så er de 147 sider om Danmark, udlændinge, der gerne vil være danskere, skal terpe for at få et dansk pas, lanceret. Er det for svært?

Følg nationen!

- For at sikre sit rige opførte Harald Blåtand omkring 980 en række ringborge til forsvar. De blev senere kaldt trelleborge efter navnet på en ringborg ved Slagelse på Sjælland.

- Tilsvarende anlæg blev opført i Jylland, på Fyn og i Skåne i Sydsverige. Disse imponerende militære anlæg var udtryk for, at Danmark nu var et samlet rige under én centralmagt.

Skal svare rigtigt på 32 ud af 40
Sådan kan man læse på side 8 i den 147-sider lange tekst 'LÆREMATERIALE TIL INDFØDSRETSPRØVEN AF 2015 - danske samfundsforhold, dansk kultur og historie', der kort fortalt indeholder de informationer, folk der gerne vil være danske statsborgere, skal kunne.

- I 1999 trådte en efterlønsreform i kraft. Den indførte bl.a. en modregning for pensionsopsparing og en lavere sats for folk, der gik på efterløn som 60- eller 61-årige.

Kan du huske den skattefri præmie?
- Desuden indførtes en skattefri præmie for folk, der fortsatte med at arbejde til de 65 uden at gøre brug af efterlønnen, hedder det på side 49, og når Inger Støjberg afholder den første prøve ud fra det nye materiale, skal man svare rigtigt på 32 ud af 40 spørgsmål, hvoraf 5 spørgsmål vedrører aktuelle forhold og begivenheder i det danske samfund.

Prøv at se hvordan det går når der kun er 18
Lærematerialet til indfødsretsprøve af 2015 vil danne grundlag for de øvrige 35 spørgsmål, og berlingske.dk har i dag lavet en lille forsmag på en statstborgerskabsprøve.

Den indeholder 18 spørgsmål, og du er velkommen til at skrive en kommentar om dit resultat.


Yes, man kan jo være heldig. Screenshot fra b.dk efter 18 svar.

 

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+