Tilfredse med at arbejde max ti timer pr uge: 25.000 har fået fleksjob

Ni ud af ti af de borgere, der har fået fleksjob eller førtidspension, er tilfredse med deres forløb i beskæftigelsessystemet. Kender du nogen af dem?

Før 2013 var der stort set ingen fleksjob under 12 timer pr. uge - nu er der 25.000. Arkivfoto: Ernst Van Norde
Før 2013 var der stort set ingen fleksjob under 12 timer pr. uge - nu er der 25.000. Arkivfoto: Ernst Van Norde
Følg nationen!

- Noget af det første, jeg hæfter mig ved, er, at rigtig mange borgere er godt tilfredse med deres forløb i beskæftigelsessystemet.

- Det gør mig glad – og fortæller mig, at vi skal holde fast i de grundlæggende ting, som vi har sat i gang med reformen af førtidspension og fleksjob.

Afliv mig: Jagten på mit sidste teoretiske arbejdsminut må stoppe nu

Flere er blevet en del af arbejdsmarkedet
Sådan siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen om den evaluering af reformen af førtidspension og fleksjob - der bl.a. sikrede at personer med en lille arbejdsevne kunne få et såkaldt 'minifleksjob' - der netop er lagt på beskæftigelsministeriets hjemmeside.

Rapporten viser nemlig at ni ud af ti af de personer, der har fået førtidspension eller fleksjob, er meget tilfredse med deres forløb. Før reformen var der stort set ingen fleksjob under 12 timer, men nu er der flere end 25.000, der har fleksjob og arbejder i 1-10 timer pr uge. Og det er ifølge ministeriet, flere end forventet:

- Flere mennesker, som tidligere endte på førtidspension, er blevet en del af arbejdsmarkedet, fortsætter ministeren, der nu vil indkalde partierne bag reformen til møder om yderligere justeringer:

Men dem der ikke kan skal have førtidspension
- Udsatte borgere skal have den bedst mulige hjælp og støtte gennem ressourceforløb eller fleksjob, og de skal have førtidspension – og ikke igennem alle mulige forløb – hvis man på forhånd ved, at der ikke er noget perspektiv, siger ministeren, der tilbage i januar sagde, at det aldrig har været meningen at folk skulle langtidsparkeres i systemet:

Har siddet fast i 5 år: Minister overrasket over langtidsparkering

Partierne bag reformen, SF, S, RV, V, K og LA, er allerede før de næste møder enige om at præcisere reglerne for tilkendelse af førtidspension, så syge mennesker ikke sendes i ressourceforløb, hvis der ikke er udsigt til, at de kan udvikle deres arbejdsevne, men hvad siger du?

Har du nogle ideer til førtidspensions/fleksjob-systemet?

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+