Tingbjerg-præst advarede i 2009: Det, de unge gør, har ingen konsekvenser

Hvem er det egentlig, der bestemmer i Tingbjerg? Politikerne og politiet - eller de kriminelle?

Præsten i Tingbjerg fortalte tilbage i 2009, at politiet ikke gjorde nok, for at stoppe de kriminelle. Det endte med at præsten måtte flytte fra området. Arkivfoto: Kenneth Meyer
Præsten i Tingbjerg fortalte tilbage i 2009, at politiet ikke gjorde nok, for at stoppe de kriminelle. Det endte med at præsten måtte flytte fra området. Arkivfoto: Kenneth Meyer

- Sådan går det, når vi har et samfund, hvor der ikke er konsekvens.

- Det her sker under en borgerlig regering, med en konservativ justitsminister og DF som parlementarisk grundlag.

- Kom nu ind i kampen, helt ærligt...? Vi er jo til grin.

Vi er mange der ønsker konsekvens
Sådan skriver Peter P. i en af 226 kommentarer, der er tikket ind på justitsminister Søren Papes Facebook, efter at han søndag aften skrev om de fem maskerede personer, der smadrede bager-Alis butik i Tingbjerg. Og Peter er langtfra den eneste, der synes at ministerens 'allervarmeste tanker' og håb om at politiet finder skyldige, er for meget luft og for lidt handling:

- Hvem andre end dig Søren, har mulighed for at sætte konsekvens bag ordene....
- Vi er efterhånden ikke mange, som tror på det sker. Men tag ikke fejl, mange ønsker det, skriver Lars K og Lone H fortsætter:

De ender nok med at få en tur til Caribien
- Tja, de får jo lov til det, der er jo absolut ingen konsekvens i Danmark.

- Skulle de endelig blive fremstillet for en dommer, får de nok bare en pædagog sejltur til Caribien , lyder det fra Lone.

Elisabet N peger i sin kommentar også på, at det er Pape, der har magten til at smide de uduelige og utilpassede UD. Og hun minder om, at Ali ikke er den første, der er blevet smidt ud af Tingbjerg:

- Sæt igang inden vores samfund er totalt smadret.
- Præsten er også truet ud Tingbjerg, skriver hun, og tjekker man i arkivet, så kan man se, at Tingbjerg-præst Ulrich Vogel faktisk blev jaget ud af bydelen, efter at have blandet sig i en debat om stenkast mod buslinjerne  2A, 15 og 82N:

 

Præst jaget ud af sogn

Præsten (i 2009): Politiet gør ikke nok
- Man er overladt til sig selv. For politiet gør ikke nok.

- Det, de unge gør, har ingen konsekvenser.

- Jeg kan godt forstå, de er ligeglade med, at man truer med at ringe til politiet, sagde præsten til Kristeligt Dagblad i 2009. Dengang fik bydelen iøvrigt også ministerbesøg:

Løkke på uanmeldt besøg i Tingbjerg

Har du et bud på, hvad Søren Pape og politiet skal gøre?