Annonce:
Annonce:

Tjener 900.000 og elsker sort arbejde

17 procent af danskerne får udført sort arbejde - men blandt de husstande, der tjener mellem 900.000 og 999.999 kr. pr. år, er det hele 23 procent.

2064 danskere har svaret på spørgsmål om sort arbejde - og ret mange af dem, der tjener gode penge, holder sig ikke tilbage. Arkivfoto: Lærke Posselt
2064 danskere har svaret på spørgsmål om sort arbejde - og ret mange af dem, der tjener gode penge, holder sig ikke tilbage. Arkivfoto: Lærke Posselt
Annonce:
Følg nationen!

- Det er ærligt talt lidt bekymrende, at de nordjyske boligejere har så afslappet en holdning til det sorte arbejde.

- I sidste ende kan de penge, man sparer ved at få lavet arbejdet sort, jo vise sig at være dyrekøbte, hvis der skulle opstå problemer med eksempelvis el- og vvs-installationerne.

- I de tilfælde vil du ikke kunne få dækket udgifterne af hverken forsikring eller garantiordninger og vil så stå med hele udgiften selv.

Negativt for samfundsøkonomien
Sådan siger Lars Sindal Kristensen, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Nordjylland, der repræsenterer regionens el-, vvs- og metalvirksomheder til Limfjordupdate, der i dag kan fortælle, at 13 procent af regionens boligejere har fået udført sort håndværksarbejde på deres bolig indenfor de seneste fem år. En eller flere gange.

Annonce:

Rige holder sig ikke tilbage
Tallet stammer fra en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov, der viser at husejere i andre regioner er endnu mere glade for at betale sort. I Nordjylland er det som skrevet 13 procent, der betaler sort, mens det er 17 procent i Midtjylland og Hovedstaden. I Region Syddanmark er det 19 procent, der ikke vil betale moms, mens hele 21 procent i Region Sjælland synes sort er bedre end hvidt.

 

Og kigger man på, hvor rige de 'sorte betalere' er, viser det sig faktisk, at hele 23 procent af de husstande, der tjener mellem 900.000 og 999.999 har fået udført sort arbejde inden for de seneste fem år.

- Udover at det kan have negative konsekvenser for en selv, så har det også negative konsekvenser for hele samfundsøkonomien, fordi statskassen går glip af de skattebetalinger, vi alle burde få gavn af, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal i en pressemeddelelse.

Tegning: Patrick Byron
Tegning: Patrick Byron
 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: