Tørklædeforbud i Danmark: Hold kæft du er dum at høre på

De vil forbyde muslimske tørklæder på alle skoler, gymnasier og universiteter - det vil et solidt flertal, af de 56000 læsere, der har deltaget i debatten om tørklædeforbud også

Følg nationen!

- Kan vi snart få lov til at se hende på live-tv - hvor hun bliver sat ordentligt på plads.

- Det trænger vi til! Hold kæft hun er DUM at høre på.

Danmark ville være bedre uden Vermund
Sådan skriver Hiba N i den pt mest populære kommentar på debatprogrammet Vi Ses Hos Clements Facebookside, hvor interviewet med Nye Borgerliges formand Pernille Vermund - der bliver præsenteret med ordene ' Ville Danmark være et bedre land, hvis der ikke var islam i det? - har fået mere end 400 personer til tasterne.


Clement beder nemlig Vermund svare på, hvordan hun forestiller sig et tørklædeforbud vil se ud i praksis - og Hiba N er ikke den eneste, der er blevet provokeret af formandens svar:

- Danmark ville være bedre, hvis der ikke fandtes en hadefuld kvinde som hende, skriver Heidi VC, der har høstet 43 likes for sin kommentar, og Caroline J - der lige som de to øvrige, synes der skal være plads til islam i det danske samfund - kommer med denne historie fra sit liv:

Kristendom og islam er bygget på samme værdier
- Jeg er 14 år gammel og går på en dansk folkeskole. Nogle af pigerne i min klasse går med tørklæder og min bedste veninde er muslim.

- At de muslimer går med tørklæde, det ændrer ikke på deres værdier og tilføjelser til samfundet - bare fordi, at de ikke tror på gud og Jesus betyder ikke at de ikke har ret til at være her.

- Kristendom og islam er bygget på nogenlunde de samme værdier og træk.

- Men er at gå med tørklæde ikke i bund og grund det samme som at gå med hat eller en hue?

Plads til andre end kristne blegfise
- At sige at Islam ikke burde være i det danske samfund eller at de ikke burde gå med tørklæde er forkert. Ens hudfarve, tro og baggrund, alt det definerer ikke nogen eller om de burde være her.

- At sige at det danske samfund er bygget på kristendommen, er vel rigtigt nok, men det betyder ikke, at det ikke kan udvikle sig til at være et sted med plads til andre, end os kristne blegfise.

- Jeg er fjorten år gammel, jeg mener at der burde være plads til alle, selvom der er forskelle mellem os. Vi tilføjer alle noget til Danmark. Islam er ikke det der gør noget galt, det er terrorgrupper, skriver Caroline.

Hvad mener du? Skal Danmark forbyde tørklæder på uddannelsesinstitutioner?

I en af de relativt få kommentarer, der er positive over for det nye parti, skriver David A, at den europæiske menneskerettighedsdomstol rent faktisk har afsagt en række domme, der har givet lande som f.ex. Frankrig og Tyrkiet lov til at have forbud mod religiøs påklædning:

- Begrundelse: Hensynet til den sociale samhørighed er et validt grundlag for forbud. Basta, skriver David, og linker til Menneskerettigheddomstolen, der i maj måned skrev dette faktaark om afgørelser vedrørende religiøs beklædning.

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde