Tørklædet var vigtigst: Muslim sagde op efter fire dage

Den unge, muslimske kvinde havde på Forsvarets Dag, fået opfattelsen, at hun godt kunne bære hijab i det danske forsvar. Det var forkert, så efter kun fire dage på kasernen i Varde, sagde hun stop.

Den 19-årige, muslimske kvinde fra København forlod  Varde Kaserne i går. En af hendes soldaterkemmarater fortæller, at hun fik at vide, at hun skulle tage tørklædet af, ellers blev hun fyret: Arkiv/modelfoto
Den 19-årige, muslimske kvinde fra København forlod Varde Kaserne i går. En af hendes soldaterkemmarater fortæller, at hun fik at vide, at hun skulle tage tørklædet af, ellers blev hun fyret: Arkiv/modelfoto

- I min tid i forsvaret fik jeg en kraftig reprimande fordi jeg en dag - efter weekend - havde glemt at tage mine øreringe ud.

- Der er et striks beklædningsreglement.

- Burde egentlig være logisk for enhver.

Piger uden tørklæde får job: 17-årige Zainab fra Jylland får afslag på afslag

Det er officielt arbejde
Sådan skriver Zenia P i en af de 772 kommentarer, der foreløbig er skrevet på DR Nyheders Facebook-profil om en 19-årig muslimsk pige, der ifølge avisen Danmark forlod forsvaret efter blot fire dages tjeneste.
Grunden var, at hun ikke måtte bære sit tørklæde.

Og Zenia er langt fra den eneste, der mener, at tøjreglerne er ok:

- Det er officielt arbejde - i uniform.

- Og hun repræsenterer Danmark.

Hun må bruge det når hun har fri
- Nej der skal ikke tørklæde der. Så må hun bruge det når hun har fri, skriver Marc S, og i den afstemning, DR har lagt ud, er der mere end 70 procent, der er enige i, at det ikke skal være muligt at bære tørklæde i Forsvaret. 22 procent synes reglerne skal laves om. 28.026 har stemt.

50 km fra København: Her vil de forbyde tørklæder i skoler

 

Muslimske piger skal være frie: Tørklædeforbud i europæisk land

Flere svenske kommuner - og Østrig - har besluttet at forbyde piger op til 15-års-alderen at bære tørklæde, men hvad tænker du?