Annonce:
Annonce:

Tog fejl: Syrisk familie smidt ud af Danmark

De danske asyl-myndigheder har foreløbigt inddraget 76 syriske flygtninges opholdstilladelse. Så i dag måtte Heidi R. fra Hundige vinke farvel til de naboer, hun er kommet til at holde rigtig meget af i de seks år, de fik lov at være i Danmark

- Vi er dybt ulykkelige over, at man kan behandle vores søde naboer og venner på denne måde. Hvor vi bare smider dem ud, skriver Heidi. Privatfoto
- Vi er dybt ulykkelige over, at man kan behandle vores søde naboer og venner på denne måde. Hvor vi bare smider dem ud, skriver Heidi. Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Så kørte vores venner til et nyt land.

- Det er sindssygt hårdt at sige farvel. Vi er dybt ulykkelige.

- Samtidig er jeg også vred og frustreret, for jeg var sikker på, at familien ville få lov til at blive.

- Men jeg tog desværre fejl.

Heidis datter og de tre syriske børn, der nu forlader Danmark efter seks år.
Heidis datter og de tre syriske børn, der nu forlader Danmark efter seks år.

Ingen ansvarlige reagerede
Sådan skriver Heidi R. i til nationen! her kort efter frokost om den tårevædede afsked, hun nu har taget med den syriske familie, der flyttede ind i rækkehuset ved siden af hende for seks år siden. Heidi har prøvet at hjælpe familien med advokater og breve og klager - og i går prøvede hun endda nationen!.

Men selv om et solidt flertal på 64 procent af læserne - og ganske mange af Ekstra Bladets Facebook-venner - bakkede op om Heidi ønske, så er ingen ministre skredet ind og har stoppet 'udvisningen':

- Jeg håber, det nye land behandler dem bedre, end Danmark har gjort.

Annonce:

Man undres
- Samtidig vil jeg  lige nævne at der faktisk er et flertal blandt læserne, som støtter op om, at syrerne skal have lov til at blive i Danmark, hvis de arbejder og går i skole, skriver Heidi, og Lars J. - der har skrevet én af de 565 kommentarer, udvisningen har fået på Facebook - skriver sådan her:

- Man undres igen og igen.

- Dem, der GERNE vil arbejde og opfører sig fint og passer ind i samfundet i Danmark, dem smider man ud, men dem, der laver kriminalitet med vold, tyveri, utrygskabende adfærd, dem vil politikerne heller end gerne beholde.

De skal bygge deres land op
- Igen viser det, at Danmark og politikerne gør det stik modsatte af, hvad danskerne ønsker.

- Tsk tsk, skriver Lars J., mens Kaj J. er helt afklaret med, at syrere skal hjem:

- De skal hjem og bygge deres land op.

- Hurtigst muligt, skriver Kaj, men hvad tænker du?

Flygningenævnet har taget opholdstilladelsen fra 76 syrere

I 2021 har Flygtningenævnet pr. 30. august 2021 behandlet 154 personsager om inddragelse eller nægtelse af forlængelse af opholdstilladelser vedrørende syriske statsborgere fra Damaskus og Rif Damaskus.

143 af sagerne vedrørte syriske statsborgere fra Damaskus. 11 af sagerne vedrørte syriske statsborgere fra Rif Damaskus.

Flygtningenævnet har omgjort Udlændingestyrelsens afgørelse i 65 personsager vedrørende syriske statsborgere fra Damaskus og 3 personsager vedrørende syriske statsborgere fra Rif Damaskus.

Flygtningenævnet har stadfæstet Udlændingestyrelsens afgørelse i 54 personsager vedrørende syriske statsborgere fra Damaskus og 8 personsager vedrørende syriske statsborgere fra Rif Damaskus. Flygtningenævnet har hjemvist 24 personsager vedrørende syriske statsborgere fra Damaskus.

I 2020 har Flygtningenævnet behandlet 21 personsager om inddragelse eller nægtelse af forlængelse af opholdstilladelser vedrørende syriske statsborgere fra Damaskus. Flygtningenævnet har omgjort Udlændingestyrelsens afgørelse i 2 personsager, mens nævnet har stadfæstet Udlændingestyrelsens afgørelse i 14 personsager og hjemvist 5 personsager.

I 2019 har Flygtningenævnet fra den 19. juni behandlet 10 personsager om inddragelse eller nægtelse af forlængelse af opholdstilladelser vedrørende syriske statsborgere fra Damaskus. Flygtningenævnet har omgjort Udlændingestyrelsens afgørelse i alle 10 personsager.

I alt har nævnet siden juni 2019 således truffet afgørelse i 185 personsager vedrørende inddragelse og nægtelse af forlængelse vedrørende syriske statsborgere fra Damaskus og Rif Damaskus. 76 personsager er stadfæstet, 80 personsager er omgjort, 29 personsager er hjemvist.

Kilde: Flygningenævnet


 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: