Torben har ellers et fint malke-job: Kommunen har sendt mig på kontanthjælp

Han arbejder et par timer hver dag i sit fleksjob, og derfor blev han nervøs, da han modtog et brev om at han skulle modtage kontanthjælp.

- Jeg kiggede noget, da jeg læste at jeg var blevet tilkendt kontanthjælp pr. 18/10-2018, da jeg er flexjobber i fast job.

- Da jeg læste videre, så jeg at der ligeledes i brevet stod, at jeg var enlig. 

Et brev som aldrig skulle have været sendt
- Min første indskydelse her var så, at så sparer jeg da de penge til vores kobberbryllup i december.

- Konen spurgte hvad jeg mente, og jeg viste hende brevet. Hun sagde blot, at dette var endnu et af de der breve, som bare aldrig skulle havde været sendt ud, og mente i samme åndedræt, at kommunen sgu aldrig lærer, at gøre noget rigtigt.

 

Tjener 1500 pr måned på at malke
Sådan indleder Torben P en mail til nationen! om de mange breve og underlige beskeder, man får, når man er inde i jobcenter-systemet. Og om den usikkerhed, det skaber. Torben - som har passet sit fleksjob som malkemand i to et halvt år - fortæller til nationen!, at hans families økonomi er baseret på den indtægt, som jobbet og fleksydelsen giver ham.

- Jeg er tilkendt ni timers fleksjob, i landbrug. Ude hver eneste morgen hjælpe med at malke.

- Jeg får fra min arbejdsgiver cirka 1500 brutto pr måned – 900 kr netto

- I fleksydelse fra kommunen har jeg en 15-16000 brutto – og det giver 12000 netto

Nu er jeg bekymret for den 1.
- Og nu, hvor kommunen har sendt mig det her brev,  er jeg bekymret for den 1. – for hvad der sker med min udbetaling, men ifølge Aabenraa Kommunes Jobcenterchef - som ikke kan kommentere på en personsag - så skyldes brevet en kendt systemfejl i KMD. Chefen fortæller også, at Torben ikke har noget at være nervøs for. Så nu,kan Torben bare grine af brevet:

- Jeg tog brevet med på job, for at vise min arbejdsgiver det, og han rystede på hovedet, og spurgte, om de ikke snart kunne lære bare at gøre lidt rigtigt.

Min kone skal nu i ressourceforløb i 5 år
- Brevet kom i forlængelse af, at min kone (Bente) er blevet tilkendt et ressource forløb på 5 år, efter hun har været syg på kontanthjælp i små 13 år nu, og der bare kommer flere og flere diagnoser til.

- Både læge og psykiater er sikre på, at hun aldrig kommer ud i ordinært arbejde mere, skriver Torben, men hvad mener du om den slags 'fejl-breve' om økonomi og ydelser fra det offentlige?