Totalforvirring: Sådan får du rabat på Storebælt - og sådan får du ikke

Hvis man skal nyde godt af de nye lave priser og de gode gamle tilbud som weekend- og aftenpris på Storebælt, så skal du have en BroBizz OG melde dig ind i medlemsklubben. Fremover er der nemlig ikke rabat til folk, der betaler med kort eller kontant

- Jeg er lidt forvirret - skal man melde sig ind i en kundeklub eller er en BroBizz nok, skriver Karina M på Facebook. Arkivfoto: Jyllands Posten
- Jeg er lidt forvirret - skal man melde sig ind i en kundeklub eller er en BroBizz nok, skriver Karina M på Facebook. Arkivfoto: Jyllands Posten

- Ja, det er selvfølgelig som det plejer.

- Halve løsninger, der kun gavner en lille del af befolkningen.

Sådan skriver Lisbet på DR Nyheders Facebookside om det pris- og rabat-system, der trådte i kraft på Storebælt for en uge siden.

Lavere pris over Storebælt: Nu bestiller danskerne Brobizz i stor stil

Ingen rabat overhovedet til kortbetalere
For fremover får bilister, der betaler kontant eller med kort, hverken den nye reducerede pris på 193,80, eller de rabatter, der går under navnet weekend- og aftenpriser.

Den nye lave pris - og de gamle rabatter - gives nemlig kun til personbiler, der benytter automatisk betaling, som fx BroBizz, og har en aftale med Storebælt. Har man en Bizz hos et andet selskab, kan man dog få rabatten ved at indgå en aftale direkte med Storebælt på www.storebaelt.dk.

 

Hvad fanden bilder de sig ind
Den reducerede pris bliver 193,80 kr. for en almindelig personbil, men Lisbet er ikke den eneste, der er utilfreds med, at man skal have en aftale eller være medlem af Club Storebælt for at få rabat på en køretur mellem Fyn og Sjælland:

- Hvad fanden bilder de sig ind, broen er bygget for skatteborgernes penge.

- Vi skal ikke være i nogen klub for at få rabatter på broen.

Hvad med renter af de 200 kr?
- Vi har selv betalt den, efterhånden mange gange, så det burde være gratis for danskere, skriver Jette M, og Bill B. er vred over, at han skal deponere 200 kr, for at få en BroBizz:

- Det kunne være ok, hvis man ikke skulle tvinges til, at lægge 200 kr i stats tilskud i form af depositum.

- For jeg får vel ikke depositum samt evt renter retur ved opsigelse?

- Ergo scorer staten kassen på renterne af det indbetalte depositum. Og det kan der jo så stilles spørgsmålstegn ved, skriver Bill B, men hvad tænker du?

Er det OK, at kort og kontantkunder fremover slet ikke kan få rabat på Storebælt?