Træt af at blive kaldt 'far' og 'mand': Liza har været kvinde siden 2014

Liza - som levede sine første 36 år som Dennis - synes at kommunen, statsamtet, hendes ex-kone og hendes børn, skal respektere, at hun nu er en kvinde. Har du et godt råd til hende?

- Hej Danmark.

- Jeg er en tidligere mand, som i dag i lovens forstand, er kvinde (juridisk kønsskifte 2014 med nyt cpr-nummer).

- Jeg har fået hormonbehandling for at få mit rigtige køn siden 2007, og mit mål er at blive kvinde 'fuldt ud'.

 

Lizas klædeskabe.

På tide vi transkønnede får noget respekt
Sådan indleder Liza Zally B et brev til nationen! om at være transkønnet og i gang med at skifte køn fuldt ud - og samtidig føle at systemet, slet ikke respekterer, at man har været en mand, men nu er en kvinde.

Liza - som er 46 år, og har to børn fra sit tidligere ægteskab/forhold, føler sig især krænket, når hun har samvær med sine to børn på 13 og 14 år. Hendes brev, som hun gerne ser du deler, så der kommer fokus på problemet - fortsætter derfor således:

- Syntes det på tide nu vi transkønnede får samme behandling som andre kvinder i det danske samfund - i stedet for at være stemplet som mand for livet.

- Det er specielt under samvær med mine børn, hvor jeg bliver kaldt 'far' og 'mand', at jeg føler at jeg bliver stemplet.

Nedladende når de siger 'ham' om en person
- At sidde og høre på, at de siger 'ham' om ens person, er ikke kun nedladende, men også krænkende. Og de dikterer alle til at se en som mand både ens x og ens børn.

- Jeg har trods arbejdet i mange år på dette mål og søger at få den anerkendelse. Men vores danske system er åbenbart ikke gearet til de nye tider.

- Der er mangel på respekt og mangel på, at man ikke gider se folk der er anderledes.

- Og så trampes man på, skriver Liza, der er helt med på, at der kan komme enkelte kritiske kommentarer til hendes opråb, men alligevel er hun modig nok til at spørge nationen!

Hvad synes du Liza, skal gøre, for at kommunen og systemet behandler hende som kvinde? 

Panik i svømmehal da lesbisk kvinde i mandekrop tog tøjet af