Tragedie da politiet tog Dans hund

Dans mor, Dans veninde og  Dans bedste ven er i dyb sorg over den tragedie, der ramte da politiet konfiskerede Dans hund Zanto

Følg nationen!

- Hvor er det vildt  jeg troede ikke mine egne øjne da jeg læste det ....

- Kan godt følge den mand, der har følt, det var det eneste han kunne overskue. Man får trods alt samme følelser for sin hund som for en baby!

- Og hvordan ville en mor ikke reagere hvis hendes barn blev taget fra hende?

Sådan skriver Mette Maj i en de tusindvis af Facebook-kommentarer, der i løbet af de seneste tre dage er strømmet ind til de triste beretninger om 27-årig Dans tragedie.

Sagde farvel til hund i to timer
Dan og hunden Zanto blev meldt til politiet, efter at Zanto havde været på strejtur i nærområdet forrige torsdag. Dan blev bedt om i løbet af 8 dage, at dokumentere at Zanto ikke var en af de 13 ulovlige hunderacer, og da Dan ikke kunne overskue den proces, hentede politiet så hunden i tirsdags. Dan fik lov til at sidde to timer med hunden, inden politiet kørte med den. Det blev sidste gang Dan så sin hund.

Bedste ven: Jeg skal nok tage mig af din mor
Dans bedste ven, Henrik Højer, skriver i sine mindeord på Facebook, at Dan simpelthen ikke kunne overskue et liv uden sin elskede Zanto:

- Jeg savner dig og glæder mig til og se dig igen, men først om mange år.  

- Jeg skal nok tage mig af din mor i denne svære tid ven.

- PS. Glæder mig til at drikke den breezer, som du har klar når vi ses igen – som altid, skriver Henrik, og til nationen! fortæller Henrik og Dans mor, at de er overbevist om, at Dan gav op, da det stod klart, at hans elskede hund ville blive taget fra ham..

 

Dans mor fortæller, at Dan i perioder kunne lukke meget af for mennesker, lade være med tage sin telefon og knyttede sig utrolig tæt til dem 3-årige hund. Og mennesker, der er mere end almindeligt tæt knyttede til deres kæledyr, kan altså finde på, at reagere drastisk, hvis deres firbenede ven dør - eller som der er tale om i den her sag - bliver konfiskeret med udsigt til aflivning, fortæller psykolog, forfatter og ekspert i hundes adfærd Anders Hallgren.

Yderst sjældent det ender så drastisk
- Det er yderst sjældent, at det ender så tragisk, men hvis andre omstændigheder i livet ikke fungerer så godt, kan det at miste sin hund, godt føre til en tragisk beslutning.

- Da forholdet til en hund er det samme som til et familiemedlem er indgrebet fra myndighedernes side moralsk set en forbrydelse – og vi må håbe at lovgivningen snart kommer til at flugte moralen, så politiet ikke kan fjerne en hund og aflive den, forklarer Anders Hallgren, der har skrevet bogen 'Farvel til en ven' om at miste sit kæledyr. 

Og hvad er det for tanker en hundeejer gør sig, når han/hun får taget sin hund?
- Der opstår en akut angstsituation som kan sammenligned med at forældre mister et barn.

- Og i den tilstand er der ikke plads til andre tanker, og man reagerer stærkt følelelsmæssigt. Og så sker der desværre ting, som ikke ville være sket, hvis man havde været rolig og bevidst, siger Anders Hallgren til nationen!

Rystet men ikke overrasket
Hos Foreningen Fairdog er Charlotte Andersen rystet – men ikke overrasket:

- Jeg har haft en grum formodning, om, at det ville ske før eller siden, for der er ikke mange der forstår, hvad sådan en sag sætter gang i hos ejerne.

- Jeg kender ikke nogen, som har kunne holde til en hundelovssag, mange har mistet deres arbejde, stoppet uddannelse, fået depression mv.

Hunden er nogle menneskers faste holdepunkt
- Nogen har en stærk psyke, andre har ikke og for mange hundeejere er deres hunde deres faste holdepunkt i livet og deres livline.

- Meget af det arbejde vi sidder med hver dag, foruden det juridiske, er faktisk at støtte ejerne, siger Charlotte, der peger på, at det er hundelovens bestemmelser omkring omvendt bevisbyrde, den en gal med.

I dag er det nemlig sådan, at politiet kan konfiskere en hund, hvis de mener, at den tilhører en af de 13 ulovlige racer, og så er det op til hundeejeren at bevise, at hunden er lovlig. Det kan være umuligt, og er under alle omstændigheder særdeles bekosteligt – op mod 2-300.000. og i det år sådan sag sag kan tage, skal hunden sidde på internat, uden sin ejer.

Dans tragedie må ikke være forgæves
- Jeg håber virkelig, at politikerne laver den lov med omvendt bevisbyrde om, for der er mange hundeejere, der er retsløse.

- Man føler sig så uretfærdigt behandlet, siger Dans mor til nationen!

Hvad mener du? Er den danske hundelov for hård og uretfærdig over for hundene?

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.