Travl dansk storby giver disse trafikanter en fordel: Gør det jo alligevel

I 32 vejkryds i Odense kan cyklister snart svinge til højre selv om der rødt - uden at få bøder.

Skal du til højre? Så kører du bare.... Foto: Odense.dk
Skal du til højre? Så kører du bare.... Foto: Odense.dk

- Forhåbentligt ikke noget kommunen har brugt penge på.

- De gør det jo alligevel.

Sådan skriver Morten H på Fyens.dk i en af kommentarer, der er skrevet om de 32 trafikkryds i Odense, der er ved at få sat skilte op, så cyklister kan se, at det er OK at svinge til højre - selv om der er rødt lys:

Hvad med cyklister fra venstre?
- Hvorfor står der intet om at man som cyklist, der svinger til højre for rødt først SKAL huske at orientere sig, så man fx ikke støder sammen med en cyklist, der kommer fra venstre - og vel at mærke for grønt lys.

- Det er som om alle lige glemmer den detalje. Det handler jo om, at cyklister må dreje til højre for rødt NÅR DER ER FRI BANE FOR TRAFIK FRA VENSTRE, skriver Troels L i sin kommentar, men skal man tro på programleder Troels Andersen fra kommunens Byrum og Mobilitet, så er der helt styr på sikkerheden:

- Vejdirektoratet er kommet frem til, at det er sikkert at lade cyklisterne svinge til højre for rødt. - Det giver tilmed den lille fordel, at krydset bliver ryddet for højresvingene cyklisterne, før bilerne får grønt.

Vi bor i en travl storby
- Nu har vi fundet 32 kryds, hvor det kan lade sig gøre, og efter godkendelse fra Fyns Politi er vi gået i gang med arbejdet, forklarer han i en pressemeddelelse og rådmand Jane Jegind siger, at  den slags betyder meget i en travl storby:

- Vi bor i en travl storby, hvor det betyder meget, at der er en god fremkommelighed.

- Det er positivt og understøtter vores målsætning om en god og effektiv trafikafvikling, ligesom det medvirker til at gøre cyklen til et lettere valg i hverdagenm siger rådmanden men hvad siger du?

Er det sikkert at tilllade cyklister at svinge til højre - selv om der er rødt? Og hvad med bilister?

 

52 kommentarer
Vis kommentarer