Trist jeg skulle fyre ham: Han havde røget hash i lørdags

Kenneth er chef i et rengøringsfirma. Sidste år måtte han fyre en god medarbejder, der mistede sit kørekort pga af hash-kørsel. Kenneth synes et er helt forkert

- Jeg har et lille firma med 8 ansatte

- Jeg har måtte sige farvel til en ansat, der mistede kørekortet pga. af en weekend joint.

Han smilede altid
- Desværre måtte sige jeg farvel til ham, selv om han passede sit arbejde og altid var smilende og imødekommende.

Sådan skriver nationens! Kenneth H i en af de 358 kommentarer, artiklen om de rekord politiets nye hashmaskiner var med til at sætte sidste år.

nationen Så røg Andreas kørekort: Hashmaskine fangede 5579 sidste år

Synes loven rammer de forkerte
Kenneth synes at det er ærgerligt med en lov, som - ifølge ham - rammer de forkerte mennesker, ingen effekt har, andet end at folk mister deres arbejde og statskassen bliver tømt. Hans kommentar fortsætter således:

- Hvor skal alle de mennesker få penge fra de næste 3år ???? Statskassen..?

Nu skal staten betale for ham i tre år
- Vi tager dit kørekort og betaler for dig de næste 3 år!

- Det er sku da Anders And politik så det basker, og jeg håber de ændrer reglen efter det næste valg, så det ikke er de forkerte som bliver ramt.

Nu tager jeg mig en øl og sætter mig ud i min bil
- Nu vil jeg gå ud og drikke mig en ØL og køre hjem, for det må man jo gerne....host host, slutter Kenneth, der ikke er alene om at mene, at de nuværende regler for narkokørsel er for barske.

Gigantisk modstand mod politiets hashregler
Af de 25769 læsere, der har svaret på spørgsmålet 'Skal man miste kørekortet hvis man har røget hash lørdag og kører bil mandag?', svarer 72 procent nemlig 'nej'. Og i en mail fra chaufføren Dennis, kan man se, at spørgsmålet også kunne have været . Skal det koste kørekortet og en bøde på 70.000 kroner, at ryge en joint fredag og køre bil onsdag?'. Dennis skriver nemlig:

- Min historie er, at jeg røg en joint om fredagen og blev stoppet om onsdagen.

- Det var af med kortet, og dermed mit levebrød, og ud i et økonomisk morads.

Havde haft kørekort i 28 år
- Når man så skal til at generhverve det kørekort, man har haft i 28 år, så begynder problemerne.

- Nu er jeg jo arbejdsløs og på kontanthjælp, men ingen hjælp til kørekort fra kommunen side.

- Min bøde var på 70,000,- kr og 1,5 år frakendelse, og sammenligner jeg det med de polske, rumænske eller bulgarske chauffører, der kører sprit stive med defekte biler uden kørekort eller på 3 førerkort, må jeg erkende, at de kun får en bøde og et køreforbud i DK.

- Æv.

Samfund TV: Sådan virker politiets 'hashmaskine'

Politiet er glade for den nye maskine
Narkokørsel straffes med tre års ubetinget frakendelse af kørekortet samt en bøde svarende til en halv månedsløn, og grunden til at mere end 5000 blev taget sidste år kan bl.a findes hos politiets narkometre, som for alvor blev taget i brug i slutningen af 2013.

Debatten om hash raser. (Arkivfoto) Videnskab Forskning: Alkohol er langt farligere end hash

Narkometeret, der i form på mange måder minder om en moderne kaffemaskine, kan via en spytprøve spotte kokain, opiater, benzodiazepiner, cannabis, amfetamin, methamfetamin og metadon.

- Maskinerne har gjort vores arbejde meget lettere. Før var det utroligt svært at skønne på gaden, om folk var påvirkede eller ej, siger chef for færdselspolitiet i København, Jens Jespersen.

I klippet herover artiklen kan du se Ekstra Bladets reporter teste hashmaskinen

På Christiansborg er SF meget optaget af at få ændret reglerne, så færre mister kortet, og partiets retsordfører Karina Lorentzen har derfor bedt justitsministeren om at få en oversigt over andre landes regler.

Men hvad synes du? Kender du også nogen, der har mistet kortet?

203 kommentarer
Vis kommentarer