Trist mail til hjerneskadet: Ledige boliger går til flygtninge

Om en måned er hjerneskadede Simon færdig med sit ophold på Rehabiliteringscentret Selma Marie i Ølstykke. Desværre har han ikke noget sted at flytte hen

- Jeg har en søn på 22 år, der fik en senhjerneskade for 4 år siden efter en ulykke.

- Han væltede på cykel, lå i 3 uger i coma, hvor vi ikke vidste, om han overlevede.

 

- Da han vågnede var han svært hjerneskadet, men er blevet genoptrænet og nået langt.

- I dag bor han på et rehabiliteringssted for unge med hjerneskade, men da han blev kun bevilget ophold i 2 et halvt år, kan han nu ikke bo der længere, og skal ud i egen lejlighed.

 

Sådan skriver Marianne A til Ekstra Bladet i et læserbrev om den usikre situation hendes søn snart havner i. For 22-årige Simon ser nemlig ud til at skulle flytte hjem til sin mor i Køge, da Egedal kommune i Nordsjælland ikke kan hjælpe med en bolig. Og det er skidt, da Simon er i gang med en 3-årig Særligt Tilrettelagt Uddannelse i Bagsværd.

 

Mariannes brev fortsætter således:

- Vi har for en uge siden fået besked på at vi skal skaffe en lejlighed inden d.1/7-16 med indflytning ca. 1/8-16

- Der er taget kontakt til hjerneskadekoordinatoren, men beskeden er, at samtlige ledige lejligheder i kommunen skal gå til flygtninge.

- Jeg er meget frustreret over denne behandling af min søn, som i forvejen har rigeligt at slås med, skriver Marianne, der har prøvet sit netværk og diverse boligportaler, men eller ikke ved hvad hun skal gøre, da Simon vil have svært ved at fortsætte sit STU forløb på Empata i Bagsværd, hvis han flytter hjem til hende i Køge.

Hvad synes du Simon og Simons mor skal gøre – og har du en bolig i Bagsværd, som Simon kan rykke ind i?

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
508 kommentarer
Vis kommentarer