Trist nyt til italiensk hundeejer: Kan ende med død hund og kæmpe-regning

Københavns Politi har afsluttet efterforskningen i sagen om den italienske hund A-iceberg, der efter et voldsomt hundeslagsmål  blev hentet af politiet, fordi den har ulovlige gener. Og politiet kan generelt oplyse, at ulovlige hunde skal aflives – og at der ikke er dispensationsmuligheder.

Giuseppe havde EU dyrepas til hund, da fik lov til at rejse ind i Kastrup Lufthavn. Ingen fortalte ham, at der er 13 ulovlige hunderacer i Danmark.
Giuseppe havde EU dyrepas til hund, da fik lov til at rejse ind i Kastrup Lufthavn. Ingen fortalte ham, at der er 13 ulovlige hunderacer i Danmark.
Følg nationen!

- Det her vil sikkert hjælpe på turismen, grusomme dansker

- Hvis du ikke vil have denne smukke hund i jeres lille snuskede land, så lad ham dog rejse hjem.

Lad den leve og lad den rejse
Sådan lyder en af de kommentarer, der lige nu er skrevet på hunde- og fødevareminister Esben Lunde Larsens Facebook om den måde, de danske myndigheder har behandlet italienske Guiseppe og hans hund A-iceberg på. Og kommentaren – som er skrevet af Mary B, der bor i Grækenland - er ikke den eneste, der viser at den danske hundelov formår at vække følelser i udlandet:

- Stop dog aflivningen af den italienske statsborgers hund. 

- Der er jo ingen grund til at slå den ned, når nu manden ønsker at vende tilbage til Italien med sin ledsager og kæledyr.

- Denne uretfærdighed må ikke ske, skriver Jeffrey W, der bor i USA, men spørger man Københavns Politis anklager, der lige nu sidder og behandler sagen, så ser det ikke ud til, at hunden får lov til at rejse hjem. For selv om hunden er kommet lovligt ind i Danmark via Kastrup Lufthavn, så giver hundeloven ikke muligheder for dispensationer:

Sagen mod A-iceberg handler ifølge Københavns Politi om race

Ejer kan klage - men der er ingen dispensationsmuligheder
- Jeg kan ikke udtale mig om den generelle sag, men jeg kan sige, at hvis en udenlandsk hund bliver indbragt, fordi den tilhører en af de 13 ulovlige racer, så skal vi undersøge, hvilken race, den tilhører, og – hvis det er en af de 13 ulovlige racer - varsle ejeren om, at den skal aflives.

- Hvis ejeren er udlænding, så skal vi selvfølgelig oversætte varslingen, og ejeren kan så klage – men der er ingen dispensationsmuligheder, siger Bettina Wøldike til nationen! Anklageren oplyser, at ejeren så efterfølgende kan klage til Rigspolitiet, og også har mulighed for at gå til domstolene. Og at der først - som i alle andre sager - bliver taget stilling til om ejeren skal betale for hundens ophold på kennelen, når sagen er endelig afgjort. Det betyder at der kan dumpe en regning på mange tusinde kroner ind - også selv om hunden ender med at blive aflivet.

Niggi er aflivet: Nu kræver politiet 19.539 kr

Politiet kunne ikke se på hunden, at der havde været slagsmål

Sagen handler om ulovlig race - ikke skambid
nationen! har også talt med den politimand, der har efterforsket sagen, der startede da politiet blev tilkaldt til et hundeslagsmål. Han fortæller, at A-iceberg ifølge vidner var den aggressive part, og at den anden hund blev bidt i halsen, men at der ikke er tale om skambid, der isoleret set kan føre til aflivning.

- Sagen handler om ulovlig race, siger politiassistent Nick Nielsen fra afdelingen for sagsbehandling i Københavns Politi.

nationen! ville gerne have spurgt den ansvarlige minister om, hvad han synes om, at en udenlandsk hun får lov til at rejse ind på sit EY-dyrepas, og siden bliver hentet for at blive aflivet, men ministeren har stadig ingen kommentarer.

Folketinget beder nu Esben Lunde svare på aflivning af italiensk hund

Hvad tænker du? Skal italieneren have lov til at rejse hjem med sin hund?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive