Troels vil give Støjbjerg en lektion i frygt og respekt: 90 procent er muslimer

Negative egenskaber hos toneangivende danske politikere fylder for meget, og derfor håber Troels M, der pt. bor i Afrika, at Støjberg vil aflægge ham et besøgt. For i Bamako i Mali er flertallet muslimer, og dem skal man ikke være bange for.

Støjberg er velkommen hos Troels, kæresten (nr 2 fra venstre) og papdatteren i Bamoko, hvis hun vil opleve, hvordan et flertal kan behandle en minoritet respektfuldt.
Støjberg er velkommen hos Troels, kæresten (nr 2 fra venstre) og papdatteren i Bamoko, hvis hun vil opleve, hvordan et flertal kan behandle en minoritet respektfuldt.

- Som udlandsdansker siden 2011 og lige nu bosat i det vestafrikanske land Malis hovedstad, Bamako, betragter jeg stadig Danmark som mit fædreland.

- Jeg kommer hjem mindst en gang årligt, og lige så meget som jeg er glad for min tilværelse i Afrika, lige så skønt er det at sætte fødderne på dansk jord, se familie og venner og indånde den vidunderlige atmosfære af danskhed.

Mit tidligere så tolerante Danmark
- Dog er der sket noget inden for de seneste år, som jeg ikke kan genkende i mit tidligere så tolerante og åbne Danmark. Det er især tydeligt i tiden op til det snarlige folketingsvalg, at negative egenskaber hos toneangivende politikere er blevet bragt frem i lyset.

Sådan indleder Troels M et debatindlæg om frygt, populisme og respekt for andre mennesker. Troels - som  har arbejdet med nødhjælps- og udviklingsarbejde siden han blev færdig ved Kbh. Universitet i 1976 - har skrevet flere debatindlæg til nationen! om dansk politik og danske politikere:

Vi er styrtende rige her i Danmark: Flovt vi ikke giver mere til Afrika

Lang løgnernæse og drukplakat: Venstres dobbeltmoral udstillet

Frygten for alt der er fremmed
Og i dette indlæg - som han håber at en række folkevalgte lægger sig på sinde - opfordrer han 

- I jagten på stemmer spilles der på en frygt for alt, hvad der er fremmed. Frygten gælder både såkaldte ikke-vestlige udlændinge, der opholder sig i Danmark, og flygtninge og migranter, som måtte være undervejs.

- De samme politikere anvender derudover en islamfjendtlig retorik, der aldrig tidligere har været set i Danmark.

- Resultatet er, at en stor gruppe mennesker af anden etnisk oprindelse end dansk føler sig uvelkomne, uanset om de er danske statsborgere eller ikke.

Det kyniske stemmefiskeri
- Af eksempler på populistisk politik behøver jeg kun at nævne maskeringsforbuddet og kravet om at give håndtryk for at opnå dansk statsborgerskab. Begge eksempler på kynisk stemmefiskeri, som Danmark ikke kan være bekendt.

- Jeg vil derfor vende problematikken på hovedet og sige lidt om, hvordan det er for mig at være en del af en minoritet her i Mali som hvid blandt et stort flertal af sorte.

- Når jeg færdes rundt i Bamako, sker det som regel til fods, og jeg føler mig ikke på nogen måde truet, selvom jeg ikke har sikkerhedsfolk, der passer på mig. Til forskel fra et antal danske politikere, der ikke kan leve uden - ingen nævnt, ingen glemt.

90 procent er muslimer - og kvinder i niqab er fredelige
- Jeg møder ofte kvinder, der er iklædt niqab, og dem er jeg heller ikke bange for. Faktisk forekommer de mig helt fredelige.

- I Mali er mere end 90 % af befolkningen muslimsk, så jeg ser dagligt mange kvinder og unge piger med tørklæde og dem føler jeg mig ligeledes ikke truet af.

- Lars Boje Mathiesen, folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland, sidestillede i Jyllandsposten 23. juli f.ex. tørklædet med nazistiske symboler, hvis jeg forstod hans lidt ubehjælpsomt formulerede indlæg rigtigt.

- Jeg tvivler på, at de kvinder og piger, der bærer tørklæde her i Mali, har nazistiske sympatier, så jeg har undladt at spørge dem. De fleste ved næppe, hvad nazisme er.

Den naturlige afrikanske venlighed
- Man må undskylde Mathiesen med hans unge alder – han er kun 43 år og derfor ikke helt tør bag ørerne – så man kan ikke forvente, at han forstår, hvordan verden hænger sammen.

- Hvis han læser dette, vil jeg opfordre ham til at tage en tur rundt i det østjyske og spørge de tørklædeklædte kvinder, som han møder, om de er nazister.

- Jeg tror ikke, at de vil tage spørgsmålet alvorligt.

- Generelt føler jeg mig velkommen i dette fremmede land. Jeg mærker kun den naturlige afrikanske venlighed og gæstfrihed, og ingen af de lokale, som jeg møder til daglig, forventer noget til gengæld.

- Bortset fra at jeg behandler dem med den samme respekt som den, de viser mig. Og det gør jeg, da jeg mener at være godt opdraget hjemmefra.

- Jeg behandler altid folk med respekt, med mindre de viser, at de ikke har gjort sig fortjent dertil – uanset hudfarve og religiøs overbevisning.

- Dette kunne adskillige danske politikere og øvrige meningsdannere lære noget af. Jeg håber, at det ikke er for sent, for i så fald står det sløjt til med Danmarks fremtidige rolle i en globaliseret verden.

Dette er en invitation - først og fremmest til Inger Støjberg
- Lad dette derfor være en invitation til en række offentlige personer.

- Jeg tænker først og fremmest på Inger Støjberg, Martin Henriksen, Pia Kjærsgaard, Naser Khader og Morten Messerschmidt.

- De er alle velkomne til at aflægge besøg i Mali og dermed få et indblik i, hvordan verden uden for Christiansborg og deres egne valgkredse ser ud.

- Invitationen gælder også Pernille Vermund, idet jeg går ud fra, at de øvrige intet har imod at rejse sammen med hende på trods af en vis utilfredshed med Nye Borgerlige hos en række andre borgerlige politikere.

Afrikas og min gæstfrihed kender ingen grænser
- Og alle andre, der måtte have et ønske om at udvide deres horisont, er velkomne. Afrikas og min gæstfrihed kender ingen grænser.

- Selvom de pågældende politikere sikkert har et travlt program, skal de vide, at et sådant besøg kan gøres på mindre end en uge, hvilket de burde kunne få plads til i deres kalendere.

- Der er daglige afgange med Air France t/r Paris – Bamako.

- Det kan næppe heller være noget økonomisk problem, da de næsten alle kan se tilbage på en mangeårig vellønnet karriere som hhv. minister, medlem af EU-Parlamentet, folketingsmedlemmer og formand for Folketinget.

- Og i øvrigt må partikasserne vel være åbne for denne type relevant oplysning forud for valget.

- Selv kan jeg love dem al min bistand til at realisere et sådant besøg, såsom rådgivning til at skaffe visum, hotelreservation etc. Endvidere stiller jeg mig– helt gratis – til rådighed for at gøre besøget lærerigt.

Ministeren skal ikke være bange for at lide overlast
- Jeg vil uden beregning tage samtlige med på en guided tour i Bamako, gerne også uden for hovedstaden, hvis der bliver tid til det.

- Og hvis integrationsministeren kommer til at åbne sin iPad i forkert selskab, så Muhammed-karikaturen bliver synlig, vil jeg straks mægle og sikre, at hun ikke lider overlast.

- Jeg er meget optaget af, at mine gæster vender hjem i god behold.

- Når de forhåbentlig accepterer denne invitation, vil jeg give dem alle et varmt håndtryk, når jeg modtager dem i lufthavnen. Dette på trods af, at vi ikke har den samme politiske holdning. 

- Så velkommen til Afrika – fra en, der er en del af en etnisk og religiøs minoritet, skriver Troels, men hvad tænker du?