Troende muslim elsker julen: Danskere er pludselig flinke og åbne

Noget af det som gør mest indtryk på mig, er folks imødekommenhed. Folk man møder på vej hjem fra arbejde smiler, hilser og spreder god energi,skriver Ehab, der godt kunne tænke sig at danskere bevarede julestemningen hele året

- Selvom jeg er troende muslim er det ret så svært for mig at komme i tanke om en mere hyggelig tid på året end december.

- Ikke mindst den positive og hyggelige stemning, der smitter af på enhver der bevæger sig i gadebilledet.

Godt humør, pynt og julelys
Sådan indleder Ehab et indlæg til nationen! om den fantastiske juletid - og hvordan folk bliver fantastiske i måneden op til jul. Ehab - som du muligvis kender fra nationen!-hits som: 'Ehab: De er ikke voldelige, fordi de er muslimer - de er bare voldelige'(405 kommentarer), og Kære indvandrerdrenge: I kræver jomfruer, men hvad med jer selv? (395 kommentarer) - har et julebudskab eller juleønske om man vil - nemlig at de mennesker, der smiler fordi, det snart er jul, bringer smilet med ind i det nye år. Hans brev fortsætter derfor således:

- Det er mit indtryk, at de fleste danskere – religiøse eller ej - pynter op til jul, og at mange gør det allerede inden vi når til den 1 december.

- De fleste er i rigtig godt humør, og der er julelys i gaderne og julemarkeder overalt.

- Noget af det som gør mest indtryk på mig, er folks imødekommenhed. Folk man møder på vej hjem fra arbejde, der smiler, hilser og spreder god energi.

Kærlighed og venlighed
- I Danmark lever vi som regel i vores egen lille bobbel, hvor noget så simpelt som at hilse på en fremmed, bliver anset som værende unormalt.

- Men så snart vi træder ind i december, oplever man hvert år en kærlighed, venlighed og imødekommenhed hos mennesker, som man ikke ser på andre tidspunkter af året.

- Sjældent sker det, at man på en almindelig hverdag får så mange hilsner og venlige smil fra mennesker rundt omkring. Det er pludselig som om at man befinder sig et helt andet sted i verden.

Så fik vi en snak i køen i Magasin
- Jeg var i Magasin i Odense forleden dag, og imens jeg står i køen og venter på at blive betjent, kan jeg høre et kærestepar som står lige bag ved mig og hyggesnakker.

- Fyren joker omkring hvor stressende det er, at rende rundt i butikker efter julegaver.

- Jeg kigger tilbage og smiler, hvor han siger 'Det er vi vel enige om, herre?. 

- Jeg svarede: 'Nu holder jeg ikke selv jul, men det har du sikkert ret i'.

- Vi fik os en lille snak omkring jul, og jeg ønskede dem held og lykke med at finde gaverne.

- Det er som om, at det er det mest naturlige i hele verden at mennesker taler til hinanden i butikkerne, gaden, køen eller når man står og venter på bussen.    

- Mentaliteten i det danske samfund bliver generelt ikke betragtet særlig gæstfrit, hvilket hovedsageligt bunder i et stærkt ekskluderende fællesskab.

Tænk hvis vi ikke lagde det på hylden
- Jeg synes efterhånden, at vi har udviklet en kultur, hvor vi ikke kommer hinanden ved, men kun har øje for os selv, vores egen lille verden og mobilen i hånden.

- Den kærlighed og åbenhed vi viser hinanden i december måned -  som gør vores dag bedre -  bør vi ikke kun finde frem i december eller ved en traditionel højtid, og smide den på hylden, så snart den er passeret.

- Hvordan vil det mon se ud hvis var lige så gode til at tale til hinanden og sprede glæde året rundt, spørger Ehab, der gerne vil høre, hvad du mener, om at bevare julestemningen hele året.

Smiler du mere til fremmede mennesker i december end i årets 11 andre måneder?

220 kommentarer
Vis kommentarer