TV: DBU afviste 40 med billet: Mine venner så serbiske ud

Det Serbiske Fodboldforbund ville ikke tage ansvar for et udebaneafsnit i lørdags - og det kom til at koste 40-50 personer en landskamp-oplevelse

- Mine yderst fredelige kollegaer, som har serbisk baggrund, blev ikke lukket ind på stadion i lørdags, hvor Danmark og Serbien spillede mod hinanden.

- De kom fredeligt, glade og uden nogen som helst ydre tegn på, at de et sekund kunne finde på at holde med 'de andre' - men blev afvist med den begrundelse, at 'Det er bestemt oppefra', mens alle mulige andre mennesker gled lige igennem, som man jo forventer, når man har købt billet.

 

Både danske og serbiske drenge, herunder Darko, er samlet på Ballerup Handelsskole da Serbien-Danmark møder hinanden til håndbold VM, 2013 nationen DBU truer fans før landskamp: I bliver bortvist, hvis I jubler

Sådan skriver Martha K på Facebook, om de lærer- og pædagog kolleger med bosnisk/serbisk baggrund, der i går fortalte hende, hvor skuffede de var over at blive afvist af vagterne foran Parken i lørdags. Marthas venner er så triste over behandlingen, at de ikke selv ønsker at stå frem, men Martha er forarget. Hendes text fortsætter derfor således:

De fik ikke engang lov til at bevise de var fredelige
- DBU havde inden kampen sendt en mail ud om betingelserne, som var, at man ikke måtte vise sin støtte til det serbiske hold i sin påklædning eller verbalt.

- Dette havde de accepteret.

- Men de kom ikke engang ind og fik ikke chancen for at vise, at de er helt okay, hyggelige mænd med både hjerne og hjerte - også selv de måske kunne finde på klappe en lille bitte smule, hvis det serbiske hold scorede.

- De blev afvist udelukkende på deres udseende.

Når der ikke er udebaneafsnit er det beklageligt
- I dag er de vrede og føler sig krænkede - og er kede af, at deres børn skal høre om den slags oplevelser, fordi de jo fortæller dem, at de hører til i Danmark, hvor de er født og nu vokser op, skriver Martha, der undrer kampen lagde mærke til et banner fra UEFA´s der lød 'SAY NO TO RACISM' på banderne ...

DBUs kommunikationschef Jakob Høyer kalder situation omkring landskampen beklagelig og uheldig, og fortæller, at der er 6-8 af de afviste, der har fået deres billetter refunderet.

- Når der ikke er et udebane afsnit, er vi desværre endt i den her enormt beklagelig situation.

Så vurderer vi over en lidt bred kam
- Vi har måtte vurdere lidt over en bred kam foran parken, og det er jo enormt svært, og vi afviste 40-50 personer – heriblandt én gruppe på 30 personer.

- Det synes vi ikke er særlig mange, og vi er parat til - efter en konkret vurdering - at give folk, deres penge tilbage. Der er allerede 6-8 personer, der har fået deres penge, siger Høyer til nationen!.

Hvad siger du? Er det OK at DBU afviser nogle der ser serbiske ud?

 

 

 

 

73 kommentarer
Vis kommentarer