TV: Voldsom anholdelse var forgæves: Kridtbandit går fri

Politiets sag mod kridtbanditten Nina, der blev anholdt for at tegne med kridt på fortorvet, smuldrer. Anklager tror ikke på at retten ville dømme hende

- Jeg har idag besluttet at opgive sigtelsen mod dem for ved den 27.november 2014 ca. kl. 19 ud for Københavns Hovedbanegård, Bernstoffsgade i København - som deltager i en sammenstimlen -at have optrådt til gene for offentligheden ved at have malet politiske budskaber med farvekridt på et større område på offentlig vej, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden.

- Det betyder at der ikke bliver nogen straffesag.

Se 32 minutter inde i den her video. nationen TV: 5 politifolk greb voldsomt ind: Hun tegner med kridt

Sådan skriver Rolf Elvang Clausen, leder af Politianklagerne i København til kridtbanditten Nina. Nina blev - som det vil være en del læsere bekendt - klasket op af væggen og anholdt af en betjent, da hun ikke ville aflevere det tegnekridt, hun brugte til at skrive sine budskaber på fortovet foran Københavns Hovedbanegård. Politianklageren henviser til følgende lovgrundlag:

Jeg tror ikke retten vil dømme dig
- Lovgrundlag: Sagen drejer sig om ordensbekendtgørelsen §3, stk. 1 og § 4,stk. 1 (sikring af den offentlige orden mv.).

- Min afgørelse er truffet efter reglerne i retsplejeloven §721, stk. 1, nr. 2 (opgive sigtelse).

- Begrundelse: Begrundelsen for min afgørelse er, at jeg ikke forventer, at de vil blive fundet skyldig ved sagens behandling i retten, skriver Rolf Elvang Clausen til Nina, der siger til nationen!, at hun ikke er spor overrasket over at politiets sag faldt til jorden:

Kridtbandit: Vidste jeg ikke havde brudt loven
- Jeg vidste at jeg overholdt loven og ikke ville blive straffet for at oplyse folket med kridt budskaber.

- Jeg er glad for at sigtelsen blev frafaldet, det er ikke første gang at den er det for kridtsager.

- Politiet har det med at true mig med sigtelse uden at have en lov imod det. Vi har stadig vores ytringsfrihed §77.

Nu skal jeg og og kridte - kom med
- Nu venter jeg bare på tilbage svar ang. klagen over anholdelsen og politivolden jeg var offer for. Jeg kridter videre, og det burde i også. Vi er frie!, skriver Nina.

Se 32 minutter inde i den her video. nationen TV: 7000 mener ikke han skal dømmes for vold mod kridtbandit

 

130 kommentarer
Vis kommentarer