Ud med dem: Uregerlige gymnasieelever kan se frem til bøder på 3000 kr

Forældre til skoleelever med meget fravær og unge, der bidrager negativt i gymnasiet, skal rammes på pengepungen, mener regeringen. Hvad tænker du?

- Grådige og uempatiske mennesker løser alting med penge.

- De rige bliver dygtigere ved at få ENDNU flere penge, de fattige retter ind ved at få frataget deres SIDSTE penge.

- Psykopati på højt niveau.

Forældre skal ikke modtage børne- og ungeydelse uden krav
Sådan skriver Charlotte M i en Facebook-kommentar om de økonomiske straffe regeringen vil indføre for elever på folkeskole og gymnasier. Hvis forslagene - som er en del af opgøret med parallel-samfund - bliver vedtaget, skal forældre til skoleelever, der har meget fravær, trækkes i børnepengene. Og gymnasie-elever(over 18 år), der bidrager negativt til undervisning, kan se frem til at miste 3 måneders SU - minimum 2838 kr:

Bedre betingelser for at smide uregerlige elever ud
- Gymnasierne (får) bedre betingelser for at bortvise uregerlige elever, der bryder reglerne og bidrager negativt til undervisningen og det sociale liv på skolen.

- Med forslaget lægger regeringen op til, at gymnasier kan beholde halvdelen af undervisningstaxameteret for en bortvist elev i en periode, mens eleven mister  SU i et kvartal, selv om eleven begynder på en ny uddannelse, hedder det i udspillet 'Parallelsamfundsudspil skal sikre børn og unge lige muligheder' fra undervisningsministeren.

Hvad tror du? Er det en god ide at tage pengene fra forældre og elever, der ikke opfører sig som regeringen gerne vil have det?