Udbetaling Danmark i problemer: Nybagte mødre får ingen barselspenge

Det nye barselssystem virker ikke helt optimalt, og adskillige nybagte mødre råber nu om hjælp.

Udbetaling Danmark har fået et nyt system, der skal stå for udbetaling af barselspenge. Men der er problemer. Arkivfoto: Thomas Borberg
Udbetaling Danmark har fået et nyt system, der skal stå for udbetaling af barselspenge. Men der er problemer. Arkivfoto: Thomas Borberg

- Hvad fanden sker der for den amatør arbejdsplads.

- Sætter et system.i gang uden at have afprøvet først.

- Hvilket så får konsekvenser for alle os, der skulle have barselsdagpenge.


Screenshot fra Udbetaling Danmark

Hvornår kan jeg forvente mine penge?
Sådan skriver Kathrine T i dag på Facebook om de barselspenge, hun og adskillige andre danske mødre lige nu går og mangler:

- Flere har søgt for måneder tilbage og intet fået, og i giver kommentar om, at man må.leve på kærlighed og kildevand indtil problemet er løst.

- Hvad fanden er det for en uprofessionel kommentar. 
- Jeg er simpelthen så arrig på jer og vil have svar på, hvornår jeg kan forvente mine penge.

Mangler 38.000 før skat
- Men i dag har i så lukket for opringninger fordi i har så travlt. Jeg håber simpelthen i får en over tuden for jeres enorm dårlige arbejde og manglende service, fortsætter Kathrine og i et brev til nationen! fortæller en anden mor - der vil være anonym - at hun mangler at få i omegnen af 20.000 kr. i barsel:

- Hej. Ved ikke om det er en god historie.

- Men Udbetaling Danmark barsel har fået ny system. Men det virker ikke og efterlader mange uden løn. Når man ringer ind er der ingen hjælp at hente.

Og Udbetaling Danmark dækker ikke renter eller rykkergebyrer
- Jeg mangler blandt andet løn siden d. 21 april (38.000 før skat). Dog var min arbejdsplads sød til at hjælpe sidste måned med udgifter, men de skal jo betales tilbage.

- Nu kommer vi til endnu en måned, og Udbetaling Danmark barsel har stadig intet svar. Og de dækker f.eks. Ikke renterne i banken eller rykker på de diverse ting.

- Er sikker på mange enlige mødre sidder med lort til halsen. og man kan virkelig intet gøre, da man få samme svar igen og igen, skriver kvinden, der håber at pressen snart går ind i sagen.

 

Centerchef: Vi forventer at hovedparten får deres udbetaling
Og det er pressen - ihvertfald er det lykkedes for nationen! at få Marianne Knudsen, der er centerdirektør i Udbetaling Danmark, til at bekræfte, at der ER problemer med udbetalingen af penge til Danmarks yngste borgere og deres mødre

- Det er rigtigt, at Udbetaling Danmark lige har udskiftet barselssystemet.

- Vi arbejder på højtryk for at hjælpe alle borgere, og på at få alt på plads i det nye system.

- Her i slutningen af juni forventer vi, at langt hovedparten af borgerne har fået deres udbetalinger helt som normalt, siger Marianne Knudsen til nationen!

Men hvad siger du? Og bør Udbetaling Danmark dække de ekstra omkostninger, de nybagte mødre evt har haft fordi de har skulle låne penge i banken?

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Udbetaling Danmark har fået et nyt system, der skal stå for udbetaling af barselspenge. Men der er problemer. Arkivfoto: Thomas Borberg
112 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere