Udlændingepolitik: Svensk minister bruger Danmark som skræmmeeksempel

De svenske socialdemokrater vil stramme på udlændingeområdet, men regeringspartnerne i Miljöpartiet er helt uenige. Der er valg i Sverige til september.

Gustav Fridolin, minister og talsmand for regeringspartiet Miljöpartiet mener at Danmark har bevæget sig ud af en farlig vej i udlændingepolitikken. Foto: Ole Steen
Gustav Fridolin, minister og talsmand for regeringspartiet Miljöpartiet mener at Danmark har bevæget sig ud af en farlig vej i udlændingepolitikken. Foto: Ole Steen

- Det som gør mig urolig er, hvis vi får en valgkamp, som udelukkende handler om dette emne.

- Det er farlig grav at grave sig dybere ned i.

- Vi behøver bare kigge på Danmark, hvor konkurrencen om hvem der kan lyde hårdest har ført politikken ned ad en farlig blindgyde.

Familiesammenføring er vigtig for integrationen
Sådan lyder det i dag i Aftonbladet fra undervisningsminister og talsmand for Miljöpartiet, Gustav Fridolin, der sidder i regering med Socialdemokraterna.
Der skal være valg i Sverige til september, og udlændingetemaet fylder rigtig meget imedierne og de politiske udmeldinger. Men den grønne minister er lodret uenig i de stramninger regeringspartnerne i Socialdemokraterne har lagt bordet for nogle uger siden. De handler bl.a om at begrænse retten til familiesamenføring:

Den svenske statsminister bruge ordet 'afskyeligt', da han så hvordan elever på den muslimske skole Al Azhar var delt efter køn, når de kørte i bus. I weekenden er der kongres i statsministerens parti - og mange deltagere vil forbyde religiøse skoler. Arkivfoto nationen Afskyeligt: Svenskere diskuterer totalt forbud mod muslimske skoler

- Jeg synes de tager fejl i det her spørgsmål.

- Giver man ikke mennesker en chance for at blive genforenet med sin familie, så kommer integrationen heller ikke til at fungere.

- Familiesammenføring er en grundlæggende rettighed, men også helt afgørende for etableringen, fortsætter talsmanden, hvis parti i de seneste målinger står til at få lige omkring fire procent af stemmerne.

DF erklærede forleden deres støtte til Sverigedemokraterna, er i en ny meningsmåling står til 23 procent af stemmerne. Der skal være valg i Sverige til september. Arkivfoto: Lars Hansen nationen Chokmåling i Sverige: DFs venner indhenter Socialdemokraterne

Synes Miljøpartiet skal tale mere om miljø - og klima
På Aftonbladets Facebook-profil er der ikke meget opbakning at hente for regeringspartiet:

- Kan nogen venligst forklare mig, hvorfor Miljöpartiet lægger så meget energi i indvandring, og så vældig lidt på miljø og klima?

- Det svarer jo til, at de liberale kæmper for at indføre kommunisme, skriver Drazen B i en populær kommentar, og Alexander V er enig:

- Partiet ender med at blive kastet i den politiske skraldespand.

- I vil ikke blive savnet, skriver Alexander, men hvad mener du, at Danmark bliver brugt som skræmmeekspempel i den svenske valgkamp?

Naturligvis kan vi ikke modtage tusindvis af flygtninge og slet ikke de millioner, der står på spring i Afrika.
Foto: Per Rasmussen Lederen Vi var vågne før Sverige

1 af 2 
2 af 2 Gustav Fridolin, minister og talsmand for regeringspartiet Miljöpartiet mener at Danmark har bevæget sig ud af en farlig vej i udlændingepolitikken. Foto: Ole Steen
436 kommentarer
Vis kommentarer