Uffe Elbæk: For begavet til Clements 'ja'/'nej'-spørgsmål

En rundtur på mediernes Facebooksider viser, at de fleste synes DR-værten Clement Kjersgaard gik for hårdt til Ulle Elbæk.

Til Alternativets landsmøde i weekenden kom Uffe Elbæk med smagsprøver på sine evner på et dansegulv.(Video: Ole Frederiksen)
Følg nationen!

- Så interviewet og blev helt vildt skuffet over Clements ubegavede og i nogen grad uforskammede tilgang til et komplekst emne.

- Ved hele tiden at tvinge begavede mennesker til at skulle svare ja eller nej, for eller imod, så medvirker han til at reducere komplicerede emner til et niveau, der ikke fremmer løsningen af de udfordringer, samtalen drejer sig om.

Pissekonkurrence
Sådan skriver Peter MO på Politikens Facebookside om det nu Danmarks-berømte interview DRs Clement Kjersgaard udsatte Uffe Elbæk for i går aftes.

Clement: Politikerne skal ikke bestemme mine spørgsmål

- Hans (Clements red) tilgang til interviewet minder mig mere om en pissekonkurrence, hvor hans vigtigste formål er at vise, at han kan udmanøvrere sin 'modstander' ved at afbryde, lade være at høre, hvad der bliver sagt og tromle afsted med sin egen dagsorden.

Sidste gang jeg ser det program
- Virkeligheden kan ikke reduceres til ja eller nej, til for eller imod - og samtaler, der ikke anerkender dette, bliver aldrig interessante, skriver Peter og på Clements egen Facebookside har Hanne den pt. mest populære kommentar:

- Clement hører kun sig selv - Clement er uforskammet - og det er sidste gang, jeg ser det program.

Du kan se hele interviewet her(link til DR)

Elbæk skal overveje et andet job
- Manden lider jo af storhedsvanvid. Uden respekt for de gæster, han inviterer, skriver Hanne, mens Michael F - der har skrevet den pt. mest populære kommentar på Ekstra Bladets side - er af den stik modsatte holdning:

- Hvis han ikke kan tåle at der bliver gået lidt for hårdt til ham, så burde han nok overveje et nyt job i en helt anden branche.

- Men det ville også hjælpe hvis Uffe formåede at tale tydeligt om hvad han vil i stedet for de svævende udtalelser, skriver Michael F, men også på DRNyheders Facebookside er de Uffe Elbæk, der får sympatien:

- Folk i studiet grinte eller klappede ikke, de andre deltagere sad helt stille og målløse...

Han fik ham til at ligne en klovn
- I min optik var det kun Clement der havde en fest. 

- Folk bør se det fulde program før de udtaler sig om politikere og det med at svare undvigende. Elbæk prøver, men Clement er pisse ligeglad med hvad Elbæk svarer.

- Det eneste Clement er interesserert i er at få modparten til at ligne en klovn..

Men hvad tænker du? Er Clement for hård eller Elbæk for blød?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind