Ulykkelig mor: Der kom 9 personer og tvang mig til at udlevere baby til samvær

I mandags skete det så for anden gang. Den 20 mdr gamle baby blev hentet til tvunget samvær med sin far, selv om barnet var sygt og på vej med mor til lægen. Moren aner ikke sine levende råd.

Følg nationen!

- Hej. Her er en kort beskrivelse af vores dybt ulykkelige historie.
- Min søn er 20 mdr. Idag. Far og jeg har aldrig boet sammen, jeg har indtil for 1 måned siden, haft fuld forældremyndighed.
- Min søn er ulykkeligvis blevet udleveret ved tvang af politiet og fogeden 2 gange.

Første gang var i juni - anden gang var i mandags
- Første gang var i juni, hvor han - meget imod personalets ønske – blev hentet! Vuggestuen fik af vide, at de ikke måtte kontakte mig på noget tidspunkt. Han blev hentet fordi jeg havde tilbageholdt ham i 3 uger.

- 2. gang var så i mandags, hjemme på vores adresse, af politi og dommer mfl. 9 mennesker ialt!

- Det skete efter at jeg ikke havde udleveret ham 2 gange. Min søn var syg i går og vi var på vej til lægen, men det var desværre ingen hindring!

Synes ikke faren kender sønnen godt nok
Sådan indleder XXXX (nationen! kender morens navn) et brev om at være underlagt statsforvaltningen og føle, at de træffer beslutninger, der slet ikke forholder sig til virkeligheden. Moren - som første gang ikke ville udlevere sin søn, da barnet aldrig havde været sammen med faren alene og at faren, ikke ville lade sig stofteste - og anden gang ikke ville udlevere, da hun mente, at det var voldsomt at gå fra halvanden times samvær hver 14 dag til 10 timer om ugen i et hug - vil gerne have en debat om statsforvaltningens beslutningsgrundlag.

Og derfor fortsætter hendes brev således:

Samvær ja, men i et roligt tempo
- Jeg har hele tiden gået ind for samvær, men i et roligt tempo, ingen lytter! Min advokat har påklaget afgørelsen, men statsforvaltningen reagerer ikke!

- Og de videresender ikke sagen til Ankestyrelsen, det skal de hurtigst muligt når de ikke selv kan/vil ændre afgørelsen!

- Jeg har talt med Ankestyrelsen og de afventer, at kunne gøre noget...men kan intet gøre når stf. Ikke reagerer!

- Statsforvaltningen lytter kun til den børnesagkyndige psykolog, der har mødt min søn to gange og haft tre samtaler med mig. Psykologen er på ingen måde objektiv i sine udtalelser og observationer, og selv om jeg pænt bad om en bisidder efter første møde, nægtede hun mig det flere gange.

Psykologen siger jeg ikke kan se min søns behov
- Psykologen udtaler sig også på vuggestuens vegne i sin rapport. Hun skriver: ’at mor ikke er i stand til at se sønnens behov før egne behov’.

- Men dette har vuggestuen aldrig udtalt.
- Psykologen skriver også, at jeg ikke er i stand til at møde til tiden til nogen aftaler hvilket kan påvirke min søn negativt på længere sigt. Hun baserer det på, at hun gav mig en tid en dag kl. 14, selv om jeg fortalte hende, at min søn altså sover på det tidspunkt, og at derfor muligvis ville blive lidt forsinkede.

Og er ligeglad med at min skal sove
- Dette har jeg på skrift, og man skulle jo tro at en børnesagkyndig psykolog, der skal undersøge et barn, respekterer sovetider.

- Jeg er også – helt uberettiget - blevet indberettet. Min kommune lukkede hendes indberetning med det samme, på baggrund af møde med mig og vuggestuens fine udtalelser om min søn.

- Psykologen opdigter ting hele vejen igennem i sin rapport. Ting som aldrig er blevet sagt.

Ulykkelige og vrede mennesker

- Det er en dybt ulykkelig situation, at statsforvaltningen desuden gang på gang vælger, at bruge en psykolog som har fået mange klager i psykologklagenævnet, og som – når man læser om hendes virke – har gjort mange mange mennesker meget ulykkelige og vrede og endda voldelige.

- Min advokat har på baggrund af dette, anmodet stf. mange gange om en ny uvildig undersøgelse, hvilket de nægter, på trods af at de har fået tilsendt den klage vi har sendt til psykologklagenævnet.

- Jeg håber så meget, at det falder på plads, for både samvær, udlevering og forældremyndighed er nu truffet ud fra psykologens udtalelser!

Hvordan kan systemet svigte børnene så groft?
- Jeg er dybt ulykkelig og forstår ikke, at systemerne gang på gang kan svigte børnene så groft, skriver moren, og nationen! har bedt Statsforvaltningen om at svare på, hvad en person i en tilsvarende situation, kan gøre for at få en ny børnesagkyndig psykolog:

- I Statsforvaltningen træffer vi afgørelser om samvær. Det gør vi ud fra, hvad der er bedst for barnet.

- Hvis en afgørelse om samvær ikke bliver respekteret, og en forælder ikke vil udlevere barnet til samvær, så er det op til Fogedretten, om barnet skal udleveres, og hvordan det skal foregå.

- Udgangspunktet er, at Fogedretten ikke gennemtvinger samvær, hvis man vurderer, at det vil være til skade for barnet.

- Hvis forældrene er uenige i Statsforvaltningens afgørelse, er det muligt at klage til Ankestyrelsen, lyder svaret, men hvad mener du?

Har du et godt råd til den ulykkelige mor?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.