Ulykkelig Oliver savner sin klasse: Rektor vil ikke se ham

Kæmpe opbakning til Oliver, der er blevet smidt ud af sin klasse, fordi hans lillebror ville skifte skole. 22.819 læsere synes rektor skal lade ham komme tilbage

Charlie - yderst til venstre - blev meldt ud af skolen, og så sagde rektor at Oliver også måtte forlade sin klasse. Selv om han helst ville fortsætte.
Charlie - yderst til venstre - blev meldt ud af skolen, og så sagde rektor at Oliver også måtte forlade sin klasse. Selv om han helst ville fortsætte.

- Syntes det lyder forkert at blande de drenges forløb sammen.

- Sagerne skal behandles individuelt ligeså vel som tvillinger også er 2 forskellige personer selv om de går i klasse sammen.

- For mig lyder det mere som at skolen er bange for kritik og vælger en meget uhensigtsmæssig måde at reagere på.

Se også: Tog lillebror ud af privatskole: Så smed rektor storebror ud

Kæmpe flertal: Lad Oliver komme tilbage til sin klasse
Sådan skriver nationens! MagnusGP i en af de 123 kommentaren om Oliver, der er blevet smidt ud af sin klasse på Amager Privatskole, fordi hans lillebror skulle skifte skole har fået. Og Magnus er ikke den eneste, der synes at skolen har opført sig forkert.

Charlie og Oliver.
Charlie og Oliver.

Privatskoleformand: Der er ingen regler
24.897 læsere har stemt, og 89 procent mener at det er forkert, at 'straffe' en bror, fordi hans bror vil skifte skole - og 87 procent mener, at rektor skal lade Oliver komme tilbage til sin klasse. Amager Privatskole vil ikke kommenter sagen, men Kurt Ernst, formand for Danmarks Privatskoleforening, siger, at der er 'talrige' eksempler på, at en søskende fortsætter på en privatskole, selv om en anden sæskende bliver taget ud:

- Man kan ikke tale om nogen 'normal' procedure med hensyn til andre søskendes fortsatte skolegang på samme skole, når et af søskendebørnenes skolegang af den ene eller anden grund ophører på en skole.

Han kunne godt have fået lov
- Men så meget kan jeg da sige, at både skole og forældre ofte vil være enige i, at det i fald kan være bedst af samarbejdet helt må ophøre således, at andre søskende også holder op på den pågældende  skole.

- Der ses imidlertid også talrige tilfælde, hvor samarbejdet fortsætter fint omkring familiens andre børn, når/hvis de fortsætter på skolen, siger Kurt Ernst til nationen!

Til lokalavisen 2770 siger Taarnby Kommunes ledendede skolepsykolog Peter Hauch, at kommunen intet kan gøre i sagen:

Skolepsykolog: Ingen retssikkerhed i privatskoler
- Retssikkerheden er ikke så stor, men det er jo også det privatskolerne bryster sig af.

- Hvis man synes det er umulige forældre eller besværlige forældre, så opsiger man bare samarbejdet, siger Peter Hauch.

Mette - mor til Oliver - siger til nationen! at drengen er ulykkelig og savner sin klasse. Hun glæder sig over opbakningen og håber, at rektor vil lade hendes søn komme tilbage.

Hvad synes du? Er det godt at privatskoler kan opsige samarbejdet med eleverne/forældrene, som det passer dem?

46 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere