Umuligt for danskere at få job: Nu er der 105.977 østarbejdere

I 2014 var der 93.000 østarbejde i Danmark - sidste år var det tal vokset til 105.000. Er det et problem?

I rengøringsbranchen er antallet af østarbejdere steget med 17 procent imellem 2014 og 2015, viser nye tal fra  Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. (Arkivfoto)
I rengøringsbranchen er antallet af østarbejdere steget med 17 procent imellem 2014 og 2015, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. (Arkivfoto)

- Ja, østarbejdere tjener jo det formål, at de ødelægger de rettigheder danskerne har opbygget over en over 100-årig periode med ganske opslidende arbejdskamp.

Ligeglade med mindstelønnen
- Reallønnen presses nedad, arbejdsvilkårerne forringes hver gang der ansættes udenlandsk arbejdskraft, der er højfleksibel (kan arbejde på alle mulige skæve tidspunkter, fordi de ikke har deres familier med til Danmark), som kan arbejde langt over de gængse 37 timer / uge og som er villige til at arbejde til lønninger langt under mindstelønnen.

Sådan skriver Jan F på Fagbladets Facebook i en kommentar til nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der viser, at antallet af østarbejdere sidste år passerede 100.000.

 

Den ansvarlige minister, Jørgen Neergaard Larsen, mener ifølge Fagbladet ikke, at de mange arbejdsomme mennesker er et problem, men det mener Jan F, der foreslår at få en politikerbestemt mindsteløn:

- Det ville måske være en ide at få overenskomster i dette land ophøjet til lov.

Dem kan danskere umuligt konkurrere med
- Altså efter arbejdsmarkedets parter er blevet enige om indholdet, så man juridisk kunne komme efter arbejdsgivere der spiller uden for banen, skriver Jan, og Hans EKR er enig:

- Så længe der står en horde af udlændinge, der gerne vil arbejde til lav løn, uden pension osv., kan man jo umuligt konkurrere som dansker.

- Ministeren er jo kun glad for udlændingene fordi de 'gavner' overdanmark, idet de fungerer som løntrykkere, hvilket også er regeringens hensigt.

Danskere gider jo ikke lette røven
- Jeg får kvalme af den idiot, skriver Hans, mens Michael LO er glad for at der er nogen, der gider lave det arbejde, danskerne ikke gider:

- Nu kommer jeg lige fra et sted med 97 østeuropæere , hvor man ikke kunne få danskere til at lette røven for ca. 160 kr. i timen, og hvor løn /feriepenge/pension/arb.tid.. ALT var ok.

- Og sådan er det rigtig mange steder... og DET kan jeg til gengæld få kvalme af :), skriver Michael.

Hvad mener du om 105.977 østarbejdere i Danmark - er det for mange, for få eller er det passende?

1 af 2 
2 af 2 I rengøringsbranchen er antallet af østarbejdere steget med 17 procent imellem 2014 og 2015, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. (Arkivfoto)
337 kommentarer
Vis kommentarer