Ung kvindes dilemma: Føde et barn eller købe en sportsvogn

Spies gør det, kommunen gør det og to ministerier gør det. Men unge kvinder gider ikke høre på, at de bare skal blive gravide

Et barn koster mellem 750.000 og 1 million, afhængig af hvilke eksperter man spørger. Tror du prisen betyder noget for det lave fødselstal i Danmark?
Et barn koster mellem 750.000 og 1 million, afhængig af hvilke eksperter man spørger. Tror du prisen betyder noget for det lave fødselstal i Danmark?

- Hvorfor skal man få børn?

- Samfundet gider dem jo ikke, nedprioriterer deres velfærd og omsorg er en by på Mars.

- Og tænk lige over det; for det et barn koster de første 18 år, det kan man faktisk få en ganske lækker sportsvogn!

- Og den skal ikke i en discount daginst. hvor den bare bliver opbevaret, ikke i en demotiveret og udsultet skole, ingen kamp om fri på bilens første sygedag o.s.v.

Mail fra universitetet: Super ide af få barn
Sådan skriver Charlotte A. M. på Berlingskes facebook-side i en kommentar til de 'fød nogle børn, mens du er ung'-kampagner, Københavns Kommune, Miljø- og Fødevareministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet og Sex og Samfund fører for at få danskere til at blive gravide tidligere end idag.

 

For ikke nok med at danskere er et folkefærd i forfald med kun 1,7 fødsler pr kvinde - nej, mange skal have hjælp til at blive gravide, fordi de først vil have børn, når de er over 30. På landsplan er alderen for førstegangsfødende 29 år i gennemsnit, mens den er 31 år i København.

Se også: DR-værter på live-tv: Klar, parat, knald!

- Ja, personligt har jeg modtaget en mail på KU om, at det var en super god idé at få nogle børn nu.

Det er for privat til at de skal blande sig
- Jeg går på universitetet, de skal da slet ikke blande sig i noget så privat, skriver Sanni H og Tobias VBK foreslår at de fine offentlige 'skræmme'-kampagner, lærer lidt om gulerodsmetoden:

- Man skal nok passe på med hvordan man 'opfordrer' folk til at få børn tidligt.
- Hvis man gør det med trusler og formaninger om alternativet, ja så kan jeg godt forstå at mange vil føle sig stødt.

Gravid med ulerodsmetoden
- Måske skulle man i stedet adoptere Spies's metode med gulerødder til de som er tidligt ude, foreslår Tobias.

Ashton Kutcher er vild med den danske reklame 'Do it for mom'. (Foto: AP) Intl. kendte - 5. okt. 2015 - kl. 16:30 Verdensstjerne roser dansk knalde-reklame

På lørdag sender DR1 showet ''Knald for Danmark'.

Men hvad mener du? Har du en genial ide, der kan få danske kvinder til at blive mere og tidligere gravide? 

 

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Et barn koster mellem 750.000 og 1 million, afhængig af hvilke eksperter man spørger. Tror du prisen betyder noget for det lave fødselstal i Danmark?
54 kommentarer
Vis kommentarer