Ung muslimsk kvinde kysser ung dansk mand på Nørrebro: Så blev nogle sure

Hærværk mod en kommunal kampagne, der skal sætte fokus på at mange unge med anden etnisk baggrund end dansk ikke selv må vælge deres kæreste eller, hvem de vil gifte sig med. Men skal kommunen blande sig i den slags?

Anna Mee Allerslev står bag opsætningen af de hærværksramte plakater.

- Til gengæld må de mørkemænd kysse alt det de vil på de danske piger!

Sådan skriver Henriette A på socialdemokraten Lars Aslan Rasmussens Facebook i en af de 48 kommentarer hans opslag om det hærværk som en god portion af de 200 'Ret til kærlighed'-plakater Københavns Kommune havde hængende rundt omkring i hovedstaden i sidste uge.

Se også: Mohamed er sur: Nu må muslimske piger gifte sig med ikke-muslimer

Og Henriette er ikke den eneste, der bruger ordet 'mørkemænd' om dem, der har ødelagt budskabet om at en pige med tørklæde kan finde kærligheden med en dansk mand.

 

- Til jer latterlige mørkemænd.

- Det var måske på tide, at i fandt jer et hjem der passede bedre med Jeres tankesæt, og ideer.

I saver den gren over i sidder på
- Vi her i Vesten er jo ikke ligefrem jeres yndlinge, kun de penge, vores samfund kan frembringe, og dem har i ingen problemer med at tage imod.

- Prøv at læs en bog engang imellem om hvordan et samfund hænger sammen, og bliver godt, men måske kan i ikke læse. og ps det står ikke i koranen, der står faktisk kun hvordan et samfund IKKE kommer til at fungere.. og derfor er i I vesten, fordi de samfund der er styret af Koranen ikke fungere..

- Og alligevel gør i alt for at ødelægge vesten og derved ødelægge det i selv lever af, rigtig dumt, at save den gren over man selv sidder på, skriver Søs L i en kommentar, der har fået 34 likes.

Kampen mod social kontrol er stadig vigtig
Det er Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning med borgmester Anna Mee Allerslev fra Radikale Venstre i spidsen, der har sat plakaterne op for at sætte fokus på, at 'mange unge med anden etnisk baggrund end dansk må ikke selv vælge deres kæreste eller, hvem de vil gifte sig med'. Og Anna Mee har også bemærket hærværket:

Se borgmesteren foran en af de mange hærværksramte plakater i videoen over artiklen.

- Det viser, at vores kamp mod social kontrol stadig er vigtig her i København, har hun skrevet på sin Facebook, hvor der dog er en vis forståelse for hærværket:

- Anna Mee Allerslev.

-  Jeg vil gerne spørge dig hvordan, du synes det løser nogen problemer at hænge en, i forvejen meget udskældt befolkningsgruppe ud.

Se også: Nydanske piger efterlyser mere kontakt med danske fyre

Hvorfor skal i altid hænge muslimer ud?
- Københavns kommune burde holde sig for gode til den slags, skriver Christel P således, og Gitte L mener, det kunne være fin med en kampagne imod socialkontrol i etnisk danske familier:

- Hvad med de etniske danske forældre der også kontrollerer deres børn?

- Hvorfor skal I altid hænge muslimerne ud?

- Jeg har en dansk veninde som blev kæreste med en fra Iran/Irak, de eneste der var i mod var pigens danske forældre og de var meget i mod.

- Når jeg hver dag læser på Facebook så ser jeg udelukkende etniske danskere som ønsker at bestemme over andre mennesker og ytre deres had til dem. Så måske I snart skulle lave en kampagne om det , skriver Gitte L.

Det er iøvrigt ikke kun i Danmark, at retten til kærlighed er et tema. I Tunesien har regeringen netop - trods protester fra imamer og islam-lærde - tilladt at muslimske kvinder gifter sig med ikke-muslimske mænd.

Men hvad mener du? Er Københavns kommunes kampagne for grov? Og er det god ide at politikere på den blander sig og endda laver reklame for at muslimske piger får ikke-muslimske kærester?

Se også: Dørmand får nok: Derfor afviser jeg 5-6 indvandrerdrenge

 

1 af 2 
2 af 2 På Nørrebro, var synet af en muslimsk pige der kysser en dansk mand for meget for nogle. Foto: Screenshot fra kk.dk og Lars Aslan
814 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere