USAs ambassade advarer før march i Sverige: Kan ende voldeligt

I morgen håber indvandringskritiske 'Nordiska motståndsrörelsen' på 1000 deltagere til en march i Gøteborg. 10.000 antifascister har sagt, at de vil vise 'modstand', og nu advarer USA ambassade.

Når de svenske nationalsocialister og de svenske antifacister mødes, plejer det ifølge den amerikanske ambassade i Stockholm, at ende voldeligt. Foto: Nordfront.se/Mogens Flindt
Når de svenske nationalsocialister og de svenske antifacister mødes, plejer det ifølge den amerikanske ambassade i Stockholm, at ende voldeligt. Foto: Nordfront.se/Mogens Flindt

- U.S. Embassy Stockholm informerer hermed amerikanske statsborgere om,.at der er planlagt adskillige demonstrationsoptog i morgen lørdag i Gøteborg.

- Der forventes også moddemonstrationer.

Amerikanske statsborgere skal holde sig væk
- Tidligere har demonstrationer, hvor disse grupperinger har deltaget, udviklet sig voldeligt.

- Ambassaden opfordrer amerikanske statsborgere til at undgå de nedenfor nævnte områder(se kortet).

'Vigtigste demo nogensinde' på lørdag: 8600 antifascister vil stoppe dem

Sådan lyder beskeden på se.USembassy.gov nu forud for de demonstrationer, der vil fylde Gøteborgs gader i morgen.

 

Her vil indvandringskritiske 'Nordiska motståndsrörelsen' samle forventet 1000 deltagere til en march, de har kaldt 'den vigtigste nogensinde'. Og på Facebook har den lokale antifascistiske aktion foreløbig samlet 10.000 moddemonstranter. Norske og danske antifascister har også meldt deres ankomst i busser.

Politiet har flere gange ændret i den rute 'Nordiska motståndsrörelsen' må bruge, og i dag har politiet så også besluttet, at nationalsocialisternes march skal slutte tidligere end først planlagt:

Men hvad tror du? Bliver det fredeligt - eller ender det voldeligt, som det plejer?