Uskarp sagsbehandling: Nu dropper kommune julehjælps-regning til fattig mor

6346 læsere har deltaget i debatten om den modregning en mor på kontanthjælp blev præsenteret for af Fredensborg Kommune, fordi hun havde modtaget julehjælp. Nu bakker kommunen.

Det er tid for julehjælp, men i Fredensborg fik en modtager en ubehagelig besked. Kommunen ville i første omgang modregne den julehjælp, hun har modtaget, i hendes kontanthjælp, men nu dropper kommunen kravet. Arkivforo: Jonas Olufson
Det er tid for julehjælp, men i Fredensborg fik en modtager en ubehagelig besked. Kommunen ville i første omgang modregne den julehjælp, hun har modtaget, i hendes kontanthjælp, men nu dropper kommunen kravet. Arkivforo: Jonas Olufson

- Lovgivningsmæssigt har vi gjort, som vi skal, men sagsbehandlingsmæssigt kan vi måske nok blive lidt skarpere.

Sådan lyder det nu fra Henrik Vendelbo, centerchef for Borgerservice og Digitalisering i Fredensborg Kommune til politiken.dk, der tidligere i dag kunne fortælle, at en enlig mor på kontathjælp var blevet ringet op af kommunen og præsenteret for et krav om modregning i kontanthjælpen, fordi hun havde modtaget julehjælp.

Se også: Sagsbehandler sagde 'god jul' til fattig mor - og modregnede hendes julehjælp

90 procent: Julehjælp skal ikke modregnes
Kommunen dropper ifølge Politiken nu sagen - som er opstået fordi julehjælperne havde indberettet julehjælpen som indkomst - og den beslutning er helt i tråd med det helt store flertal af de mere end 6000 læsere, der har deltaget i debatten her på nationen!

- Gad vide hvor langt Skat er kommet med at finde de der op mod 80 mia, der snart er smidt ud med badevandet - istedet for at navlepille hér, skriver nationens! YouSaidItMan således i en kommentar og  jan s fortsætter:

- Det er i orden at Løkke får kvotekongens sommerhus stillet til rådighed i Jylland UB.

Hammeren falder når en det er en fattig borger
- Men får en fattig almindelig borger julehjælp, så falder hammeren !!!

- Det er det omvendte Robin Hood det her.Længe leve kapitalismen...Lorteland efterhånden, skriver jan og af de pt 6623 læsere, der har deltaget i afstemningen nedenfor, så er mere end 90 procent enige i, at julehjælp ikke skal modregnes i f.ex. kontanthjælp.

Dansk Folkehjælp: Vi har ikke oplevet den slags problemer
Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp, som sammen med Ekstra Bladet har samlet 14,7 millioner ind til julehjælp i 2018, er lige nu ved at sende julehjælp ud til 11.332 enlige forsøgere, der alle modtager offentlige ydelser. Og han understregede tidligere mandag, at de rekord-mange modtagere IKKE skal være nervøse for at blive modregnet.

- Som modtager af julehjælp har man ret til at modtage denne, dog må værdien ikke overstige (mener det er 10.000) om året.

- Så vi oplever og har ikke oplevet denne problemstilling nogensinde, skriver Klaus Nørlem til nationen!

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem kalder resultatet i årets julehjælpsindsamling for 'helt fantastisk'. 14.7 mio. kroner lyder rekordresultatet anno 2018 på. Foto Stine Tidsvilde Samfund - 17. dec. 2018 - kl. 06:10 Flere end 30.000 får julehjælp

149 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere