Usynlig syg og på kontanthjælp: Her er de hemmelige regler

Heftig debat om kontanthjælpsmodtagere i Odense, der bliver fritaget for kravet om at arbejde 225-timer. Hvor hård skal kommunen være?

- Hvor er det bare trist , at nogen politikere vil slå på nogle af vores mest udsatte borgere og rage 70 mio. kr. fra kontanthjælpsmodtagere med store problemer.

- De har det hårdt nok i forvejen!

På jagt efter de svageste
Sådan skriver Peter L i en kommentar på Fyens.dk til en artikel om at Venstre og Dansk Folkeparti mener, at kommunen fritager alt for mange kontanthjælpsmodtagere for 225-timers reglen.

Regler betyder, at kontanthjælpsmodtager skal arbejde 5-6 timer pr uge for at modtage fuld kontanthjælp, men kan kan fritages, hvis sagsbehandleren mener, at man er er fysisk eller psykisk syg eller har et misbrug. Og i Odense mener sagsbehandlerne, at 58 procent af kontanhjælpsmodtagerne skal fritages. I Kerteminde er det kun 13 procent, der bliver fritaget:

Se også: Christina har fibromyalgi - skal arbejde 15 min om ugen

Forkert når man laver noget - og når man ikke laver noget
- Venstre ved vi hvor vi har - altid på jagt efter svageste og hokus pokus for resten.
- Dansk folkeparti kan godt pakke 'deres' sociale profil langt væk, den har de deporneret for en billet til bal i den borgerlige, skriver Frank L i sin kommentar til artiklen og Hanne JF har skrevet disse '10 REGLER FOR LANGTIDSSYGE MED SYGDOMME DER IKKE KAN SES MED DET BLOTTE ØJE!':

Se også: Kontanthjælpsmodtagere i titusindvis går ned med stress

1. Laver du noget, så forbered dig på kommentaren: - Jaså kan du godt det når du er syg? sagt i en mistænkelig tone.

2. Laver du ikke noget, så forbered dig på kommentaren: - du må da orke at lave et eller andet, sagt i en bebrejdende tone.
 

3. Smiler du og er glad, bliver du mødt med kommentaren: - Jeg troede du var syg?.

4. Smiler du ikke, bliver du mødt med kommentaren: - op med humøret, Vær positiv, så bliver det hele lidt bedre.
 

5. Deltager du i socialt sammenhæng, så vær forberedt at der altid er nogen der bemærker det, ikke for at de er glade for at se dig der, men fordi de ikke forstår at du orker at komme, da du er jo syg.

6. Lader du være med at deltage i sociale sammenhæng, kommer kommentaren: - Men du har jo godt af at komme ud blandt mennesker.

Ligemeget hvad du svarer er det forkert
7. Et hvert svar på spørgsmålet: hvordan har du det? - vil altid være et forkert svar. Enten fordi du er FOR positiv eller FOR negativ.

8. Vær altid klar til at forklare og forsvare, hvorfor du gør det du gør i enhver situation, og vær klar over at dine svar altid vil være genstand for en diskussion.

9. 'Friske' personer vil kappes om at fortælle dig løsninger på alle dine problemer - det er bare at gøre som dem !! De har jo holdt sig raske ..
Tænk lige over det...... , skriver Hanne, der har ventet 'uendelig lang tid på at blive afklaret' til resurseforløb, fleksjob, pension:

- Det er ikke kun folk med et misbrug der er syge på kontanthjælp, jeg selv er syg med hoftedysplasi, skriver Hanne, der har fået 6 likes.

Se også: Christina har fibromyalgi - skal arbejde 15 min om ugen

Men hvad mener du? Kender du nogen, der er ramt af 225-timers reglen?

Araz K - der stiller op til Odense byråd for Venstre . skriver i sin Facebook-kommentar, at 225 timersreglen er 'et solidt værktøj som del i en koordineret strategi og har dokumenteret effekt':

- For at blive omfattet skal borgeren være aktivitets-parat og her sorteres en del ikke egnede fra.

- Siden loven blev indført er der sket en kraftig stigning af kontanthjælpsmodtagere som får lønnede timer.

- Flere får endda flere timer end antaget fordi de vokser med opgaven.

Er det godt eller skidt, at man beder kontanthjælpsmodtagere om at arbejde 5-6 timer pr uge? Og hvor mange synes du skal fritages for kravet?

Er jobcentrene for hårde ved syge kontanthjælpsmodtagere?

Se resultat

Er jobcentrene for hårde ved syge kontanthjælpsmodtagere?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen