Annonce:
Annonce:

Utryg: Søn skal passes med fremmede børn

I mange kommuner lukker man udvalgte institutioner og samler børnehavebørnene nogle få steder. Det er en far fra Frederikshavn ikke tryg ved

- Min søn skal passes af pædagoger fra en fremmed børnehave - og være sammen med fremmede børn, lyder det fra en utryg far. Arkivfoto: Mette Ragner
- Min søn skal passes af pædagoger fra en fremmed børnehave - og være sammen med fremmede børn, lyder det fra en utryg far. Arkivfoto: Mette Ragner
Annonce:
Følg nationen!

- Hej.

- Jeg er ikke særlig tryg ved, at min søn skal passes af pædagoger fra en fremmed børnehave - og være sammen med fremmede børn, der også komme fra andre børnehaver.

Frygter selvfølgelig coronasmitte
- Men sådan er det i Frederikshavn Kommune her i de kommende juledage, hvor man samler pasningen på nogle af kommunens institioner.

- Det er selvfølgelig coronasmitte, jeg frygter.

Sådan lød det forleden i nationen!-telefonen, da en utryg far kontaktede os, for at sætte fokus på sampasning af børn. I andre kommuner - f.ex Slagelse har man i år valgt at droppe den trafik med henvisning til corona, og nationen! har derfor kontaktet både Frederikshavn og Slagelse, for at høre, hvorfor de gør som de gør.

I Slagelse blander vi ikke børn i år

Screenshot fra Slagelse.dk
Screenshot fra Slagelse.dk
 

Annonce:

- I år har vi valgt ikke at blande børn, fordi vi har et højt smittetal, og vores fokus gennem hele corona-forløbet har været at undgå nye smittekæder.

- Så vi traf på et tidligt tidspunkt en beslutning om at holde børn i de samme grupper for at hindre smittespredning.

- Derfor gør vi det samme hen over julen, skriver dagtilbudschef i Slagelse Kommune, Maj-Britt Thy til nationen!, mens Gitte Julie Højbjerre, dagtilbudschef, Center for Dagtilbud i Frederikshavn, har sendt denne forklaring:

I Frederikshavn er der meget få børn
- I Frederikshavn kommune spørger vi altid forældrene om deres pasningsbehov i forbindelses med ferieperioder. De kommunale institutioner er fordelt i 4 distrikter.

- Hvert distrikts forældrebestyrelse har lavet en plan for koordineret feriepasning. Den plan har vi ikke arbejdet efter i år, men med det fremmøde der er mellem jul og nytår og ud fra Børne- og Undervisningsministeriet retningslinje, så har vi vurderet at det kan vi godt.

Annonce:

- Vi ved af erfaring, at det er ganske få børn/forældre der benytter institutionen mellem jul og nytår, normalt vis et år uden Covid-19, er der ca. 10 børn pr. distrikt, der kommer mellem jul og nytår.

10 børn fra 2-3 institutioner samles ét sted
- I år har vi rigtig mange institutioner hvor der ikke er tilmeldt børn og det betyder, at de institutioner har lukket.

- Ud fra det antal børn der er tilmeldt i år, har vi valg at have åbent i 1-4 institutioner pr. distrikt.

- Jeg har kun fået tilbagemelding fra 2 af de 4 distriktsleder og de melder tilbage, at der kommer henholdsvis 1 barn og 3 børn og de børn bliver passet i de institutioner de plejer, at være i dvs. der er ikke børn fra flere institutioner.

- De to sidste distrikter, hvor jeg ikke har fået en tilbagemelding lige nu, der var der tilmeldt ca. 10 børn pr. distrikt, da jeg tjekkede det sidst.

Annonce:

Tager alle forholdsregler og overholder retningslinjerne
- De ca. 10 børn kommer fra 2-3 institutioner og de bliver samlet et sted i hvert distrikt. Vi overholder selvfølgelig alle retningslinjer og holder fast i de gode rutiner omkring håndhygiejne, samt ved aflevering og afhentning, som allerede er etableret i alle vores daginstitutioner.

- Dvs. vi tager alle de forholdsregler vi skal for at minimere smittespredning, skriver dagstilbudschefen fra Frederikshavn, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: