V-politiker om arbejdsløse indvandrerkvinder: De har hurtigt lært at sige PTSD

Haderslev vil have arbejdsløse indvandrere i job, og Venstres Allan Emiliussen er parat til at bruge økonomiske sanktioner.

- Skal vi ikke lade psykiaterne stille diagnose ptsd.

- Og hvis de har den. Så skal politikerne blande sig uden om.

Sådan skriver jv.dk-debattøren Harley L i en af de kommentarer, der er skrevet om den indsats Haderslev Kommunes borgerlige flertal vil gøre for at få især ledige indvandrerkvinder i job.

nationen Odense tjekkede 30 sygemeldte indvandrerkvinder: 3 var rigtig syge

Det er kulturelt betinget - de ser deres rolle anderledes
Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Konservative og Det Radikale Venstre vil f.ex. bruge økonomiske sanktioner over for jobparate indvandrere på kontanthjælp eller dagpenge, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Og gruppen, der udgør et solidt flertal i byrådet, har nærstuderet tal fra Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse, der viser, at mere end hver fjerde jobparate indvandrer på kontanthjælp eller dagpenge reelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, selv om de er forpligtet til det.

- Det har stået på i årevis og er kulturelt betinget, fordi de ser deres rolle anderledes.

De har hurtigt lært at sige PTSD
- De lærer eller har hurtigt lært at sige PTSD (posttraumatisk stresssyndrom, red.)

- Nogle spiller med og nogle spiller imod ved at bruge termen, siger Venstres Allan Emiliussen, der ifølge avisen mener, at det især er kvinder fra Mellemøsten, der har opholdt sig i Danmark i årtier, som hidtil har haft held til at slippe. men ser man på de kommentarer, udspillet har fået på jv.dk, så er der ikke ubetinget jubel:

- Hvad med at sørge for at der bliver arbejdspladser nok til alle inden man laver den slags tiltag, skriver Laila S, og Svend B - der er medlem af Haderslev byråd for Enhedslisten - skriver:

- Det lyder godt, men er det rigtigt?

Alt for mange med PTSD er erklæret jobparate
- Med en af de sidste reformer blev alle flygtninge første dag erklæret jobparate, og kun i helt særlige tilfælde ville de blive erklæret aktivitetsparate.
- Det betyder, at alt for mange ramt af PTSD og andre sygdomme er erklæret jobparate, selvom de ikke kan et ord dansk, er ligeså syge eller værre end mange af vores danske krigsveteraner. Det er dem tallene dækker over. 
- De har ikke job! Nej for hvem vil ansætte dem?

- De skal straffes! Ja, det er jo det regeringen mener her under finanslovsteatret, og nu mener den lokale regering det også!

  Sadikka Ali og Fareed Hasan er glade for deres job hos Danish Crown. De drømmer om at blive danske statsborgere og fortæller selv, at de er godt på vej til at blive intergreret. Foto: Holte Christer NyDanmark Syrisk flygtningepar laver 800.000 kroner om året på at slagte svin

De skal straffes for at være fordrevet fra deres hjem
- De skal straffes for at være fordrevet fra deres hjem, straffes for at have været udsat for tortur eller andet før eller under flugten, straffes for at de ikke kan dansk, selvom de lige er kommet. 
- Jeg glæder mig til at se vores nye lokale regerings program, men det tegner skidt, når de ikke kender fakta, selvom de nu har to i det politiske udvalg.
- Der kan godt være nogle fra den gruppe Allan Emiliussen omtaler, men stigningen i antal skete over en nat, hvor loven blev lavet om og enhver nyankommen flygtning blev klar til job første dag.
- Lad os komme ud i virkeligheden, skriver Svend B, men hvad tænker du?

Har du en fornemmelse af, at der er mange af dem, der har en PTSD-diagnose, der kan arbejde?

 

 

477 kommentarer
Vis kommentarer