Værst tænkelige sted: Folk i million-lejligheder klager over hjemløse-toilet

Kommunen må finde et andet værested til de hjemløse, lyder det fra beboerne i Ceresbyen i Aarhus.

Her vil kommunen bygge et lille hus med toilet til de hjemløse. men beboerne i lejlighederne bagved synes placeringen er 'den værst tænkelige'. Foto: Aarhus Kommune
Her vil kommunen bygge et lille hus med toilet til de hjemløse. men beboerne i lejlighederne bagved synes placeringen er 'den værst tænkelige'. Foto: Aarhus Kommune

- Jeg tænker nok, at beboerne i 'de fine huse' ved åen har stor forståelse for, at der skal være nogle tilbud eller 'hellesteder' for de hjemløse.

- Det skal bare ikke lige være i nærheden af hvor de selv bor, eller hvor de kan risikere at se de hjemløse.

De hjemløse skal spredes
Sådan skriver Gert O på Stiften.dk i en af de kommentarer, der er kommet til den klage beboerne i Ceres Hus har sendt til Aarhus Byråd.

Byrådet har nemlig planer om sprede byens hjemløse og socialt udsatte borgere i bybilledet, så de ikke allesammen holder til på Klostertorvet. Og et af steder kommunen har i tankerne er lige foran de lækre lejligheder i Ceres Byen.

 

Den værst tænkelige placering
- Vi mener, at kommunens valg af placering er den værst tænkelige i forhold de mange borgere og turister til den Den Gamle By, som nyder Åparken, samt i forhold til Ceres Byens beboere, men også i forhold til de mange borgere i Aarhus, som dagligt benytter stien langs åen, som en passage til Brabrandstien og Godsbanen, står der i bl.a. brevet som byrådet diskuterede d. 10 . januar. Og som altså nu skaber debat på stiften.dk:

- (Jeg) syntes det er et fint sted at være, skriver Pia M f.ex. og det er Vibeke R enig i:

Mvh en beboer
- Et sted skal de vel være, skriver Vibeke, og det er Claus A - der bor i området - sådan set helt enig i:

- Fint, lad os bruge din baghave.

- Mvh. Beboer i Carl Blochs Gade skriver Claus A, men hvad tænker du?

Kommunen har ikke truffet en endelig beslutning, men hvad synes du, der skal ske?

 


Der arbejdes med en løsning som rent arkitektonisk passer til området. Eksempelvis i stil med dette madpakkehus fra Botanisk Have. Budgetter er på 500.000 kroner.