Valgkamp: Lover gratis og hurtigt internet til alle

Der er tre uger til det britiske valg og Labour-lederen Corbyn har et valgløfte, der vil koste 175 mia kr.

Internet er en del af moderne infrastruktur, sagde siger den socialdemokratiske gruppeformand i Kolding, Christian Haugk tilbage i 2014, da han puslede med ideen om gratis net til alle. Nu har den britiske Labourleder samme planer. Arkivfoto.
Internet er en del af moderne infrastruktur, sagde siger den socialdemokratiske gruppeformand i Kolding, Christian Haugk tilbage i 2014, da han puslede med ideen om gratis net til alle. Nu har den britiske Labourleder samme planer. Arkivfoto.

- Gratis bredbånd ville give folk, der ellers er isolerede, adgang.

- Det ville betyde, at arbejdsløse kunne være online derhjemme, i stedet for som i dag, at skulle betale transport for at rejse ind til steder som f. eks. biblioteker for at lede efter arbejde.

- Det ville også betyde, at børn, hvis forældre i dag ikke har råd til råd til bredbånd, kan få adgang til online læring som andre børn.

Gang i økonomien - vil koste 175 milliarder
Sådan skriver Charlie C i en Facebook-kommentar om Labour-lederen Jeremy Corbyns milliarddyre valgløfte om at indføre gratis bredbånd til alle husstande, hvis han vinder valget i England d. 12. december. Planen er at gøre den del af British Telecom, der arbejder med bredbånd, statsejet, og partiet mener at prisen for det ender på 20,3 milliarder pund - over 175 milliarder kroner. Og at det derefter vil koste to milliarder kroner om året at holde ved lige.

Internet er moderne infrastruktur, lyder det fra socialdemokraternes Christian Haugk, der vil give alle borgere i Kolding mulighed at gå nettet uden at betale. (Foto: privat) nationen S-politiker: Vil give 90.000 borgere gratis internet

Gratis mad ... og ferier
- Hurtigt og gratis bredbånd til alle vil sætte gang i økonomien, give et massivt boost til produktiviteten og bringe en halv million mennesker tilbage i arbejdsstyrken, lyder det fra Corbyn, der også er ude med løfter om gratis tandlægebesøg til alle, og på partiets Twitter-profil bliver der gjort tykt grin med valgløfterne:

- Du glemte gratis mad .... og ferier, skriver Pico D således i en kritisk besked på Labours profil

Københavns kommune puslede med tanken om gratis wifi til alle tilbage i 2013 og i 2014 mente en socialdemokrat i Kolding, at kommunen 90.000 borgere skulle have gratis internet, men hvad tænker du?

 

 

47 kommentarer
Vis kommentarer