Vandt 300 på on-line spil: Så trak kommunen i kontanthjælpen

I Ålborg er to kontanthjælpsmodtagere blevet trukket i ydelse, fordi de har vundet penge på on-line-spil. Søren er en af dem, og han synes det er træls

- Hej - kan I lave en overskrift, der hedder 'ADVARSEL spil ikke online poker eller casino hvis du er på kontanthjælp'.

- Jeg er lige blevet bedt om at betale tilbage, hvad jeg har vundet det sidste halve år

Brugte 400, vandt 300 - bliver trukket 300
- Jeg har måske indbetalt 400 kr en dag, og vundet 300kr, og det får kommunen nu til, at jeg skylder kommunen 300 kr.

- Hvem er egentlig klar over det. Træls.

Sådan skriver Søren A i en mail til nationen! om at spille lidt online, mens man er på kontanthjælp. Søren - som ikke skal have noget for sit tip til en debatartikel, for så vil kommunen jo nok også trække ham for det - tror på, at hans oplevelse kan starte en hidsig debat.

Folk lapper jo heller ikke deres sokker selv
- Især fra folk der går på arbejde.

- Jeg har da hørt om folk på kontanthjælp som:

- Ryger, har råd til en øl eller sodavand, har købt en pose økologiske gulerødder, søndag eftermiddag har købt et stykke kage til kaffen, købt nye strømper i stedet for at lappe de gamle, har taget bussen i stedet for at gå eller cykle, har været ved frisør i stedet for at bruge en gryde og en saks selv osv., skriver Søren.

Vi kan se det på kontooversigten
Søren bor i Ålborg og på kommunen fortæller afdelingsleder Michael Larsen fra Ydelses- og Socialcenteret, at det kun er sket to gange, at kontanthjælpsmodtagere, der vinder på on-line pengespil, er blevet trukket.

- Set er jo sådan, at når en borger er på kontanthjælp, skal de dokumentere deres formue og det gør de ved at vise os deres kontooversigter for de sidste tre måneder.

- Og på kontoudtogene, kan man jo se, at de har vundet, og dermed haft en indtægt.

Det skal være iøjnefaldende
- Vi går ikke ind og ser på, hvor meget folk har brugt for at vinde den gevinst - sådan spiller klaveret ikke her hos os, men jeg vil gerne sige, at det skal være iøjnefaldende, før vi starter en sag.

- Hvis man har fået 200 kr en gang, er det jo ikke noget nogen vil studse over, siger Michael Larsen.

Men hvad siger du? Er det OK at kommunen modregner on-line pengegevinster i kontanthjælpen - uden at se på, hvor mange penge kontanthjælpsmodtageren har brugt på at vinde?