Var handicappet da han fik millioner i støtte: Ku' gå når han brugte dem

Den svenske Forsikringskassen mener, at en nu 32-årig mand og hans familie har snydt sig til 9 millioner støttekroner. Den udviklingshæmmede person er nemlig blevet filmet.

- Desværre er de ikke de eneste.

- Jeg kender selv til nogle førtidspensionister, der har 'ondt i ryggen'. Og en af dem arbejder med sten og bygger på sin kolonihave - en anden rider på heste - en tredje fisker og bygger sommerhus.

Fantastisk alt det man kan med dårlig ryg
- Fantastisk alt det man kan med 'dårlig ryg', og vi kunne spare masser af penge med bedre kontrol.

Sådan skriver Jonas J på den svenske avis Aftonbladets Facebookside i en kommentar til en større sag om fusk med støttepenge.

Se også: Fupmager i rullestol fik 11 mio som sklerose-syg: Afsløret på tennisbane

Shoppede på egne ben
Forsikringskassen - som udbetaler pensioner til uarbejdsdygtige personer - har nemlig fået politiet til at fængsle en nu 32-årig mand, som de mener har snydt for mere end 9 millioner svenske kroner sammen med sin mor og bror, ved at lade som om at han var handicappet. Men efter flere tips og gennemgang af overvågningsfilm fra bl.a. butikker, er det kommet frem at manden kunne shoppe, gå og føre en samtale.  Snyderiet skal have foregået fra årene 2006 til 2014, men fordi familien flyttede til udlandet, har det taget lidt tid at finde dem.

Vi blev truet med mafiaen
- Det der gør sagen så grov er at det er foregået over så lang og at det er sket så systematisk og at beløbet er så stort, siger anklager Lotten Paulsson,  der skal føre sagen i Malmø. Den anklagede har ifølge politiet ikke lidt af nogle sygdomme under fængslingen, og har forklaret at de blev tvunget af et familiemedlem:

- Ellers ville blive myrdet af mafiaen, har manden forklaret i et forhør.

- Gad godt vide, hvilke læger der har bedømt ham og hvilke kompetencer de egentlig har haft.

- Det er sådan en djævel, der ødelægger det for dem, der virkelig behøver hjælp, skriver Åsa B på Aftonbladets Facebook, men hvad tænker du?

Kender du nogle førtidspensionister, der lader som om? Og kunne det her være foregået i Danmark? 

 

Se også: Fupmager i rullestol fik 11 mio som sklerose-syg: Afsløret på tennisbane

210 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere