Varmer op til klimatopmøde: Christiansborg diskuterer A-kraft

Skal Danmark bruge penge på at forske i nuklear-energi?

- Jeg har meget svært ved at se fornuften i, at vi i 'videnslandet' Danmark - Niels Bohrs hjemland - har skrinlagt al nuklear forskning pga. et 30 år gammelt beslutningsforslag.

- Vi er efterhånden det eneste land uden en forsøgsreaktor, og de unge - meget dygtige - danske forskere er hensat til på nærmeste at forske i smug.

Første danske politiker: Ja til A-kraft

Politiker: Politikerne skal ikke bestemme
Sådan skriver Villum Christensen, enerigi ordfører fra Liberal Alliance om den høring han og Foreningen REO inviterer til på Christiansborg næste fredag. Og Villum er ikke alene med sine atomkraft-planer. I flere afstemninger her på nationen! har der tegnet sig et flertal for at bruge forskningspenge på bl. thorium-reaktorer, og i år har Copenhagen Atomics præsenteret et projekt, der kunne få Danmark helt i front med a.kraft:

Stik mig 100 mio og atomaffaldet: Så får I billigere strøm


- Det er ikke en politisk opgave at diktere i hvad eller hvordan der skal forskes, men det er altså direkte utidigt at tabuisere og mørklægge et helt forskningsområde alene baseret på gammel frygt – særligt når perspektiverne er så store, som tilfældet er i f.eks. thorium, siger Villum, men hvad siger du?

- Vores teknologi gør det muligt at brænde brugt atomkraftbrændsel i en salt-opløsning, og samtidig lave strøm.
- Vores teknologi gør det muligt at brænde brugt atomkraftbrændsel i en salt-opløsning, og samtidig lave strøm.

Skal Danmark bruge nogle millioner på nuklear-forskning?