Vegetar om ét helt år uden bøf: Magien er forsvundet

Jo længere tid der gik, jo mindre fik jeg lyst til kød. I dag virker kød slet ikke så tiltrækkende længere, skriver Eske, der har spist vegetar-mad i 1 helt år. Men hvor lang tid kan du klare dig uden kød?

Simone skriver på Facebook, at hun anså veganere for at være latterlige og irriterende. Nu er hun selv veganer. Arkivfoto: AP
Simone skriver på Facebook, at hun anså veganere for at være latterlige og irriterende. Nu er hun selv veganer. Arkivfoto: AP

- Jeg har haft præcist samme oplevelse.

- Det er totalt uventet, men en rød bøf er bare ikke noget, der rykker i mig længere.

- Det forsvandt efter få måneder. Det eneste, der kan afføde en reaktion nu, hvor det gibber lidt i maven, er røget laks.

Tænkte det nok: Manden bag bøf-afgift er vegetar

Tænkte at veganere er latterlige
Sådan skriver Søren L i en af de 65 kommentarer, der er skrevet på Politikens Facebook-side til et debatindlæg om et et år langt eksperiment, der gik ud på at leve uden kød. Og skal man tro antallet af likes, så er Søren l langtfra den eneste, der har fundet ud af livet uden kød, faktisk er værd at leve. Og Simone - som er endnu mere kost-kritisk - skriver:

- Efter at have levet vegansk i næsten 2 år, har jeg set det samme.

- Jeg spiste meget kød inden, og havde tankegangen 'veganere er latterlige og mega irriterende røvhuller'.

- Men jeg har ikke lyst til kød mere.

- Det er svært at forklare, men selvom jeg sidder med andre, der spiser kød, så har jeg ingen lyst til, at spise det, heller ikke selvom det dufter godt, skriver Simone.

Side 9-pige med bacon-halsbånd og BH

Hvad med dig? Hvor lang tid har du prøvet at spise kødfrit?

I indlægget - som også har fået 13 kommentarer på Politiken.dk (pænt mange) beskriver Eske Bentsen, hvordan hans forventninger til den kødfri kost blev gjort til skammekem

- Resultatet af mit eksperiment har overrasket mig. Jeg havde en idé om, at jo længere tid jeg var vegetar, jo mere ville jeg få lyst til at spise kød. Det modsatte viste sig faktisk.

Kød er en vane
- Jo længere tid der gik, jo mindre fik jeg lyst til kød. I dag virker kød slet ikke så tiltrækkende længere.

- Af en eller anden grund er kødets magi forsvundet. Jeg er nået frem til den erkendelse, at kødspisning ofte blot er en vane, skriver han og hvis du nu sidder og overvejer, hvordan man kan overleve uden kød, så har Dennis L været så rar at lægge disse link ind i sin politiken.dk-kommentar:

- I Dansk Vegetarisk Forening har man udviklet en række pjecer, bl.a. en intropjece, samt diverse opskriftspjecer, som kan være én god indgangsvinkel.

- Og ellers kan man bestille et gratis Vegetarisk Starterkit hos Anima her.

- Ydermere har en række danske kogebogsforfattere, heriblandt Ditte Gad Olsen, Mia Sommer, samt dansk vegetarkosts 'grand old woman', Kirsten Skaarup, lavet en række gode kogebøger, der også har et introafsnit, der er gode til dem, der vil snuse til vegetarisk levevis, skriver Dennis, men hvad siger du?

Har du overvejet at blive vegetar? Og hvorfor/hvorfor ikke?