- Resultaterne vil kunne udgøre et grundlag for politiske drøftelser og forhandlinger om beskatning af personbiler i 2025.
- Forsøget er ikke ensbetydende med en permanent indførelse af vejafgifter for personbiler.
Så virkelighedsnært som muligt
Sådan skriver Sund og Bælt, der ejer Storebæltsbroen og betalingssystemet Brobizz, om det forsøg, der - mens vrede chauffører raser mod kilometerafgiften - er i gang med, ja, kilometerafgift for personbiler:
- Forsøget tilrettelægges, så det bliver så virkelighedsnært som muligt for at sikre, at resultaterne giver det bedst mulige grundlag for at vurdere effekten af vejafgifter i Danmark.
Fuld effekt
- Efter gennemførelsen vil resultaterne fra de forventeligt 2.200 forsøgspersoner blive benyttet til at vurdere de forventede effekter i en fuld implementering, skriver Sund og Bælt, der også har lavet en fin hjemmeside, hvor man kan se, at de betalingsområder, der indgår i forsøget, er de fire store byer:
Kilometer vs minutter
- I forsøget afprøves to forskellige afgiftssystemer:
- Kilometerbaserede afgifter - her betales for de kilometer, der køres. En fordel ved disse afgifter er, at afgiften for den samlede tur er kendt på forhånd og fast.
- Minutbaserede afgifter - her betales for det antal minutter, der køres. En fordel ved disse afgifter er, at det er simplere at implementere, skriver Sund og Bælt.
Allan: Hvad med ferien rundt i Danmark?
nationen! har modtaget en mail fra Allan J, der frygter, at forsøget ender med, at alle skal betale kilometerafgift:
- Hvem får råd til at ligge og køre 150 km for at se deres barn skal spille kamp ...
- Hvem får råd til at tage på ferier i bil rundt i Danmark ...
- Og hvad med alt foreningsliv, forsvinder det, skriver Allan, men hvad tænker du?